Afbeelding
Foto: Marjola Vernooij

Mavo 2 van de Willem naar Amsterdam

Algemeen 151 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de reis- en activiteitenweek gingen de leerlingen van 2 mavo uit Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht dinsdag en donderdag op reis naar Amsterdam.

Eerst met de bus naar het Rijksmuseum, waar de leerlingen een korte rondleiding kregen en topstukken als het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn zagen. Daarna was er een programma in de Teekenschool.

Per dag was er een groep die in de Gouden Eeuw dook en dan ook Rembrandt ontmoette, mee vluchtte in de boekenkist van Hugo de Groot en de kou van het Behouden Huys heeft ervaren op Nova Zembla.

De andere groep specialiseerde zich in stillevens en meesterlijke technieken. Met zelfgemaakte verf van eigeel en kleurpoeder werd de 'Citroen van toen' geschilderd. Met eindeloos geduld, oog voor detail en groot inlevingsvermogen verschenen juweeltjes van deze citrusvrucht op papier.

Omdat de Tweede Wereldoorlog in 2 mavo bij geschiedenis behandeld wordt, maakten de leerlingen een wandeling naar de Hollandse Schouwburg, Artis, het monument van de Dokwerker en de Portugese Synagoge. En passant zagen ze ook nog wat 'struikelsteentjes': steentjes met een messing bovenkant, die liggen voor huizen waar Joodse mensen hebben gewoond, die de oorlog niet overleefd hebben.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden