Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ernst Venderbos in zijn winkel in de Westpolder.
• Ernst Venderbos in zijn winkel in de Westpolder. (Foto: Petra Scheurwater)

Jumbo Papendrecht: gastheer van de Westpolder

  •   239 keer gelezen

PAPENDRECHT • Supermarkt Jumbo in winkelcentrum Westpolder in Papendrecht heeft een nieuwe manager en daarmee waait er een frisse wind door de winkel. En dat zal voor de klanten én medewerkers niet ongemerkt voorbij gaan.

De nieuwe manager, Ernst Venderbos, heeft namelijk zijn eigen markante manier om de Jumbo-formule te vertalen. "Ik voel me de gastheer van de winkel en wil daarin een stuk naamsbekendheid opbouwen. Dat het niet alleen winkelen bij Jumbo is, maar vooral 'O, daar in de winkel bij Ernst Venderbos'. Daar hoort service en sfeer bij."

Verantwoordelijkheid
Door klantgerichtheid en gastvriendelijkheid wil Venderbos dat in zijn winkel bewerkstelligen en daarvoor moet vooral zijn eigen personeel beslissingen zelf nemen. "Ik wil dat al mijn medewerkers zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid durven te nemen om onze klanten te verwennen", legt Venderbos uit. "Als ze bijvoorbeeld bovenop een volle winkelwagen een taart zien liggen, kan de cassiere vragen wat de reden van het feestje is. Als de klant of haar partner jarig is, dan kan zij zelf beslissen om een bosje bloemen of een kaart mee te geven voor de jarige. En de vakkenvuller, die een klant ziet twijfelen tussen twee potjes jam – haar vertrouwde merk en bijvoorbeeld het huismerk –, die uit zichzelf zegt: 'Neem dit potje gratis mee, dan kunt u het proberen!"

Maar daarmee is Venderbos' persoonlijke aanpak in zijn geliefde winkelketen, waar hij al meer dan 20 jaar als manager werkt, nog niet rond. Want de klant voelt zich pas als welkom als er de volgende keer naar gevraagd wordt: hoe de verjaardag was of wat ze van de jam vond.

Ontmoetingsplaats
De winkel ligt in het winkelcentrum Westpolder, te midden van een wijk waar veel ouderen mensen wonen, en ook daar ziet Venderbos een verbindende factor voor zijn winkel. "Het winkelcentrum bestaat al meer dan veertig jaar. Je ziet dat er behoefte is aan contact met de consument, op de vloer. We hebben een kleine koffiecorner in de winkel en je merkt gewoon dat de behoefte er is aan een sociaal praatje met elkaar."

Ook maatschappelijk wil de Jumbo zich profileren. Zo sponsort ze, in navolging van de landelijke sportploegen die Jumbo sponsort, de Papendrechtse wielerronde en hardloopwedstrijd. Ook daar wil Venderbos in de toekomst in uitbreiden.

Maar niet alleen de Papendrechter wordt door de supermarkt bedient. Klanten uit omliggende dorpen weten de supermarkt al te vinden, maar ook de bezorgservice van de Jumbo aan de Jan van Goyenstraat is daar op ingericht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK