Logo hetkontakt.nl/klaroen

Bijen- en insectenhotel in Papendrecht

  •   59 keer gelezen

PAPENDRECHT • Wethouder Koppenol opent, samen met leerlingen van basisschool 't Kofschip, op donderdag 17 mei om 15.00 uur een bijen- en insectenhotel in de Tiendzone (schuin tegenover de school).

Het bijen- en insectenhotel biedt onderdak aan verschillende solitaire bijen en andere nuttige insecten.

De educatiedag op donderdag 17 mei op 't Kofschip staat in het teken van de bijen. Leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisschool 't Kofschip krijgen eerst uitleg over waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en ons voedsel en op welke manier zij de bijen een handje kunnen helpen. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag om een bijen-en insectenhotel te maken. Deze mogen zij na afloop meenemen naar huis.Deze educatieve dag is mede mogelijk gemaakt door het Apollo Hotel.

Bijenconvenant
Het bijen-en insectenhotel is een initiatief van Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid van Papendrecht. De stichting ondersteunt de gemeente bij de uitvoering van het Bijenconvenant, die de gemeente een aantal jaar geleden heeft ondertekend.En de gemeente is goed op weg, want onlangs is Papendrecht officieel erkend als bijvriendelijke gemeente.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK