Warme winst voor CKC Kinderdijk

Sport 463 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag met 24-20 gewonnen van Rust Roest uit Eindhoven.

Aangezien het tweede elftal had gewonnen en er ook de winst en tevens het kampioenschap was voor A1 stond het eerste elftal de zware taak om ook te winnen.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Rust Roest op de laatste plaats en CKC op de op één na laatste plaats. In verband met een blessure van Daan stond Jelle in de basis en precies een jaar na haar knieoperatie stond ook Anouk in de basis in plaats van Stephanie.

Beide ploegen waren na 12 minuten spelen goed aan elkaar gewaagd wat bleek uit de stand 5-4.

Halverwege de eerste helft floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze in verband met de hoge temperatuur en was CKC uitgelopen naar een verschil van 2 punten. Twaalf minuten voor de rust was de stand echter weer gelijk: 7-7.

Aan beide kanten werden er veel kansen gemist en met nog 5 minuten op de klok liep Rust Roest langzaam uit naar een kleine voorsprong: 9-11. Gelukkig kon CKC daar weer wat tegenover stellen en met een gelijke stand werd er gerust: 12-12.

Aan het begin van de tweede helft was het Rust Roest die als eerste scoorde. Maar de vier daaropvolgende punten waren voor CKC. Na 11 minuten spelen kreeg Rust Roest de eerste strafworp van de wedstrijd, maar deze werd gemist. Vanaf die tijd gaf CKC de voorsprong niet meer weg. Rust Roest probeerde nog wel terug te komen, maar dat lukte niet meer. Zeker toen 6 minuten voor tijd de tweede strafworp werd gemist door Rust Roest, kon CKC de twee punten thuis houden.

Eindstand 24-20.

Scores:
Marjolein Verkerk, Max Donkervoort, Simone Hoek en Arjan Schook 4x, Jelle Lunenborg 3x, Anouk den Braanker en Martijn Kreuk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 26 mei tegen Excelsior uit Delft. Een belangrijke wedstrijd voor CKC, aangezien dit team 1 plekje boven CKC staat en deze wedstrijd gewonnen moet worden om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Deze wedstrijd start om 15:30 en wordt gespeeld op het eigen Molenzicht.