Foto: Pieter van den Berg

StayStrong Estafette Event levert veel geld op voor Daniel den Hoed

  •   68 keer gelezen

PAPENDRECHT • De wijk Kraaihoek in Papendrecht stond zaterdag 12 mei in het teken van geld ophalen voor de Daniel den Hoed Stichting. Dit gebeurde tijdens het StayStrong Estafette Event met onder meer een estafetteloop en work-out battle met de sportscholen Bewust-fit & Physique.

In 2009 werd bij de toen 24-jarige organisator Anita een borderline tumor ontdekt. In 2015 mondde dat uit in een slecht nieuws gesprek. "Ik werd gediagnosticeerd met kanker. Mijn wereld, en die van familie en vrienden, stond ineens op z'n kop. Ik was al gewend aan vele operaties, maar kanker is van een andere orde. Nu moest ik ook weleens een langere periode in het ziekenhuis blijven. Het viel mij direct op dat er qua voeding weinig te kiezen viel. Ook het moment van eten was nooit erg flexibel. Dat bevreemde mij. Ik heb gezond eten nodig om mij sterker en fitter te voelen."

Omdat de keuze voor gezonde voeding in ziekenhuizen beperkt is, wilde Anita met een estafetteloop in het Vijverpark geld inzamelen om daar verandering in brengen.

Langs de Lange Tiendweg stonden diverse kramen waar bezoekers informatie konden krijgen over huid en oedeemtherapie, gebruik van vitamines en haarwerken en pruiken. Bij Kunstenaar Randy Haas kon men een karikatuur laten maken.

De voorlopige eindstand was zaterdagavond 13.999,41 euro.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK