Afbeelding
Foto: Politie Drechtsteden Buiten

Dronken Papendrechter aangehouden in Alblasserdam

112 474 keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • De politie heeft in de afgelopen nacht een dronken bestuurder uit Papendrecht aangehouden na een bezoek aan McDrive in Alblasserdam. Dit gebeurde na een melding van een alerte omstander.

Agenten hadden van de getuige een kenteken van de auto doorgekregen. Toen ze bijna ter plaatse waren, zagen zij ineens het voertuig voorbij komen rijden. Zij gaven dit voertuig daarop direct een stopteken.

Al bij het aanspreken van de man roken de agenten een enorm sterke dranklucht vanuit de auto komen. De bestuurder, een 53-jarige man uit Papendrecht, praatte erg onsamenhangend en werd uiteindelijk gevorderd om te blazen op de alcoholtester. Hierop verscheen na het blazen de tekst 'fail'. Dit is de grootste waarde die op straat geblazen kan worden.

Eenmaal op het politiebureau moest de verdachte nog tweemaal blazen op het ademanalyse-apparaat. De uitslag bedroeg 840 ugl. Dit hield in dat het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Tevens zal de bestuurder een verplichte cursus moeten volgen bij het CBR om zijn rijbewijs te mogen behouden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden