• Op andere delen van de Oost-Kinderdijk ligt het fietspad al.
• Op andere delen van de Oost-Kinderdijk ligt het fietspad al. Archieffoto: Bert Bons

Start aanleg ontbrekend stuk fietspad Oost-Kinderdijk

Algemeen 488 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Aannemersbedrijf Hak is op woensdag 9 mei in opdracht van de gemeente Alblasserdam gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een fietspad aan de Oost-Kinderdijk.

Het fietspad komt te liggen achter de huizen aan de Oost-Kinderdijk 48-66. Wethouder Peter Verheij: "Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de gemeente en vele inwoners in vervulling. Dit stukje fietspad is de ontbrekende schakel in een aaneengesloten vrij liggend fietspad langs de gehele dijk. De verkeersveiligheid zal aanzienlijk toenemen."

Overleg met omwonenden
Voor de aanleg van dit stuk fietspad is een lange periode voorafgegaan van overleg met onder andere het Waterschap Rivierenland, afstemming met bewoners en het verkrijgen van alle noodzakelijke toestemmingen en vergunningen. Voor de direct aanwonenden betekent dit een verandering in hun directe leefomgeving. "Daarom hebben wij uitvoerig met hen gesproken en overeenstemming gezocht. Dit heeft onder andere geresulteerd in afspraken over het maken van een erfafscheiding tussen hun tuinen en het fietspad", aldus wethouder Peter Verheij.

Voorbereidende werkzaamheden
Woensdag plaatst de aannemer bouwhekken die het werkterrein afschermen. Daarna zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden zoals het verwijderen van obstakels, het graven van proefsleuven, het aanbrengen van bouwborden en het plaatsen van een definitieve erfafscheiding tussen de tuinen en het fietspad. Daarna kan gestart worden met het daadwerkelijk aanleggen van het fietspad. De werkzaamheden duren in totaal naar verwachting enkele maanden. In verband met veiligheidseisen bij werken in de dijk moet het fietspad uiterlijk 14 oktober klaar zijn. Voor de aanleg heeft de provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar gesteld.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden