Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Martin Mans.
• Martin Mans.

Nieuw projectkoor Martin Mans geeft concert in Dordrecht

  •   124 keer gelezen

DORDRECHT • De bekende dirigent Martin Mans is gestart met een nieuw mannenkoor op projectbasis dat luistert naar de naam Groot Mannenkoor Midden-Nederland. Ruim honderd zangers uit het midden van het land hebben zich ingeschreven en hard gerepeteerd om klaar te zijn voor hun concert op zaterdag 2 juni in de monumentale Grote Kerk in het centrum van Dordrecht.

Ze hebben een gevarieerd programma ingestudeerd dat muzikaal wordt omlijst op het grote kerkorgel. Het repertoire bestaat uit bekende geestelijke liederen zoals: 'Houd mij vast, Ziet in blinde razernij en Boven de sterren, spiritual zoals: Coming Home en Where no one stands alone en klassieke werken zoals Veni Jesu en Dank sei dir Herr. De jonge, getalenteerde organist en Mark Brandwijk zorgt voor de begeleiding aan het historische orgel. Martin en Mark zijn muzikaal uitstekend op elkaar ingespeeld wat zorgt voor een gestroomlijnd programma.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 15 euro (online via www.martinmans.nl bedragen de kosten 12,50 euro). Leden PCOB/KBO/ANBO mogen voor  11 euro naar binnen en kinderen tot en met elf jaar betalen 5 euro entree. Reserveren kan ook via 06-25391903.

Achtergrond
Martin Mans heeft zijn tweede projectmannenkoor op poten gezet: het Groot Mannenkoor  Midden-Nederland uit Waarder. Eerder startte hij met het Groot Mannenkoor Noord-Nederland dat in Heerenveen zetelt.

In juni 2019 wil Martin Mans een concertreis naar Ontario in Canada organiseren waaraan beide koren deelnemen. Zangers die aan de projecten deelnemen zij van harte welkom om zich te zijner tijd in te schrijven. Het is echter geen verplichting. Het zingen in eigen land is ook zeker de moeite waard.

Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.

"Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom", verklaart Martin Mans.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK