Afbeelding
Foto: Peter Stam

Feestelijke Koningsdag in Alblasserdam

Algemeen 544 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Koningsdag in Alblasserdam is vrijdag feestelijke gevierd.

De start was met de aubade op het terrein bij Landvast. Tijdens het zingen van het volkslied, muzikaal begeleid door Soli Deo Gloria, werd door leden van de scouting de vlag gehesen.

Het was dit jaar voor het eerst dat gestart werd op het terrein bij Landvast. Normaal gesproken werd dit gedaan op het Raadhuisplein, maar vanwege de aanstaande renovatie, werd gekozen voor het Landvastterrein.

Verbinding
Wiebe van Bockel van het Oranjecomité in Alblasserdam vertelde: "Dit is wel heel knus en leuk. Wij als Oranjecomité proberen altijd de verbinding te leggen in het dorp en hebben gemeend dat ook op dit terrein te kunnen doen. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. We zijn weer vol uitgepakt met kinderenspelen aan de achterkant, waar gratis gebruik gemaakt van kan worden. Er zijn ook activiteiten bij CKC Kinderdijk en bij de Drentse Buurt zijn ook allerlei activiteiten aan de gang. In het Makado zijn workshops en is er een kleedjesmarkt. Ik wens iedereen een hele fijne dag in Alblasserdam."

Hoera
Burgemeester Jaap Paans vervolgde: "Met elkaar beleven we Koningsdag in Alblasserdam. Ik wens u allen, ook mede namens mijn vrouw, een hele fijne Koningsdag. Wij brengen hulde toe aan onze majesteit, koning Willem-Alexander door een driewerf hoera. Hoera, hoera, hoera!"

Activiteiten
Na de officiële opening werd er met alle gedecoreerde Alblasserdammers in Landvast een toost uitgebracht met oranjebitter. Op het Landvastterrein gingen diverse activiteiten van start. Zo konden kinderen plaatsnemen in een brandweerwagen, zelf blussen, met bootjes varen, in waterballen lopen, over een hindernissenbaan rennen, een rondrit maken in een treintje en zich laten schminken. Verder waren er optreden van YV-Dance en in de middag zijn er nog meer optredens. In het Makado was vrijmarkt, bij CKC werden diverse kinderspelen gehouden en bij de Drentse Buurt was weer een grote rommelmarkt. In de avond was er nog ringsteken in de Kerkstraat.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden