Afbeelding
Foto: Pieter van den Berg

Bandensporen Kids & Cars zijn verwijderd van Marktplein Papendrecht

Algemeen 333 keer gelezen

PAPENDRECHT • De vrijwilligers van Tafelronde 140 Alblasserwaard hebben woensdag het Marktplein in Papendrecht schoongemaakt.

Er waren bandensporen ontstaan na afloop van de onlangs gehouden actie voor het goede doel, waarbij zieke kinderen met mooie (sport)auto's een rondrit aangeboden kregen door de Alblasserwaard. Het eindpunt was het Marktplein in Papendrecht.

"Na afloop van het evenement hebben een paar chauffeurs nog een donut gedraaid op het Marktplein, dat was eigenlijk niet de bedoeling", reageert Stephan Bahlman van Tafelronde 140 Alblasserwaard. De chauffeurs waren gevraagd om niet te slippen op het plein.

Vorig jaar was dat namelijk ook gebeurd. De gemeente Papendrecht had er toen over geklaagd. Het schoonmaken werd vorig jaar uitgevoerd en betaald door de gemeente, maar de organisatoren van Kids & Cars waren gewaarschuwd. Als het dit jaar weer zou gebeuren, zou de rekening voor Tafelronde 140 Alblasserwaard zijn.

"We hadden iedereen gevraagd om na afloop van het evenement netjes weg te rijden. De meeste bestuurders gaven daaraan gehoor, maar er waren een paar chauffeurs die dat niet deden en bandensporen achtergelaten hebben."

Tafelronde 140 Alblasserwaard werd vervolgens aansprakelijk gesteld door de gemeente Papendrecht. De kosten van het schoonmaken zouden ongeveer 4000 euro bedragen. De serviceclub voor goede doelen vroeg vervolgens aan de gemeente of ze het schoonmaken in eigen beheer mochten uitvoeren.

Dat mocht en zo gebeurde het dat er woensdag een grote schoonmaakactie te zien was op het Marktplein. "We hebben een sponsor gevonden die apparaten kon leveren om de bandensporen weg te halen", legt Bahlman uit. "Wij blij, de gemeente blij."

Toch betreurt hij de gang van zaken. Hij vindt het met name vervelend dat er door enkele omwonenden van het Marktplein geklaagd is over het evenement. "Wij hanteren de stelling 'leven en laten leven'. Kids & Cars is een prachtig evenement geweest waar veel mensen van genoten hebben. Dan heb je soms een beetje overlast. Maar tegen de mensen die geklaagd hebben, willen we zeggen; we halen u met Kerst op voor een heerlijke maaltijd, want die organiseren we dan."

Bahlman vindt het jammer dat de gemeente van enkele klachten op tilt slaat en dan boos wordt op Tafelronde 140 Alblasserwaard. "Maar we zijn er in goed overleg uitgekomen met de gemeente en hopen volgend jaar de zesde editie van Kids & Cars te kunnen organiseren", besluit Stephan Bahlman.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 4 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden