CKC Kinderdijk wint in zinderende hitte

Sport 400 keer gelezen

DEN HAAG/ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag met 13-15 gewonnen van HKV Achilles uit Den Haag.

Onder een warme zon maar met wel af en toe een zeewind werd er gestart met dezelfde spelers als de vorige wedstrijd.

Trainer Johan van Barneveldt had besloten om de vakken om te gooien en dus speelden Martijn, Max, Stephanie en Lotte in het ene vak en Arjan, Marjolein, Daan en Simone in het andere. Binnen 10 seconden was er de eerste onderschepping van CKC door Lotte. Na 6 minuten spelen bij een stand van 1-1 was er de eerste strafworp voor Kinderdijk. Helaas werd deze gemist maar 4 minuten later was er de volgende strafworp en deze werd wel benut. Vlak daarna scoorde Daan een moeilijke bal vanonder de korf: 1-4.

Achilles kwam door middel van drie strafworpen op rij redelijk in de buurt van CKC en zo was de stand 4-6. Eén minuut voor de rust werd er nog door CKC gescoord en konden de spelers met een leuke voorsprong even bijkomen van de hitte: 5-9.

Na rust was het Achilles dat als eerste scoorde. Na een kwartier spelen werd er door CKC voor de eerste keer gewisseld. Arjan ging uit het veld en Jelle kwam erin. Hierna werd er nog 4 keer heen en weer gewisseld en kwamen er diverse spelers in en gingen er ook weer diverse uit.

Met nog 14 minuten op de klok en bij een stand van 10-12 werd er weer een strafworp gemist, maar een minuut later lag de bal alsnog in de korf. 10-13. 7 minuten voor tijd werd de wedstrijd toch nog spannend en probeerde Achilles de winst naar zich toe te trekken. 12-13.

Maar door hard te werken zowel verdedigend als aanvallend ging Kinderdijk toch met de winst richting Alblasserdam. Eindstand 13-15.

Scores:
Simone Hoek 5x, Martijn Kreuk 3x, Max Donkervoort, Lotte van de Lustgraaf en Daan de Vrieze 2x, Jelle Lunenborg 1x.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 28 april tegen Merwede/multiplaat. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Sliedrecht op sportpark Thorbeckelaan en start om 15:30 uur.