• Joshua Oskam.
• Joshua Oskam. Foto: Samantha Heskes

KDO Turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp door naar finale NK Turnen

Sport 833 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp uit Alblasserdam heeft zich geplaatst voor de finale van het NK turnen op 2 juni in Hoofddorp.

Zaterdag 21 april hadden vijf jongens van KDO hun halve finale van het Nederlands Kampioenschap. De beste 30 jongens streden voor één van de 12 plekjes in de allround NK finale. Er was ook een plekje in de toestelfinale te verdienen. De beste zes turners per toestel verdiende één van de zes plaatsjes op de toestelfinale.

De turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp turnde in de categorie instap 3e divisie. Ze turnde zich bij de beste 12 en mogen hun finale turnen op het NK turnen op 2 juni in Hoofddorp. Joshua werd zelfs eerste op deze belangrijke wedstrijd en nam de gouden medaille mee naar huis. Hij heeft zich ook nog geplaatst op 5 van de 6 toestelfinales; vloer, voltige, ringen, sprong en brug.

Jeftha mag ook twee toestelfinales turnen; vloer en brug. Pablo Labrijn turnde ook in deze halve finale. Hij heeft laten zien dat hij in deze halve finale thuis hoorde, maar hij had niet genoeg punten om door te gaan naar de finale.

Nilton Cetin en Sam Groenendijk turnden in de categorie pupil 3e divisie. Zij hadden net te weinig punten om door te gaan naar de finale. Maar ook zij horen bij de beste 30 van Nederland.

KDO is trots op alle vijf de turners die zich in deze divisies toch wel tot de top van Nederland mag noemen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden
• De kampioenen MA1, MB1 en JC1 samen.
Vier jeugd teams kampioen bij vv Flits uit Papendrecht Sport 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden