Afbeelding

Nationale Buitenspeeldag op 13 juni in Alblasserdam

Algemeen 181 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Woensdag 13 juni is de Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Om Alblasserdamse kinderen ook buiten te laten spelen, steken diverse organisaties de koppen bij elkaar.

Het ABC-Team, Stichting Welzijn Alblasserdam, Wasko, Smash '66, KunstKanjers, de Bibliotheek AanZet en Stichting Jeugd-Punt zorgen voor een vol en leuk programma.

Hoe de woensdagmiddag eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Na een creatieve brainstormsessie bij Het Lammetjeswiel, waar de activiteiten tot uitvoering zullen komen, was het duidelijk dat het aan creativiteit niet zal liggen. Er kwamen veel diverse ideeën op tafel om kinderen te vermaken.

De bedoeling is om kinderen lekker te laten spelen, kennis te laten maken met cultuur en een gezellige dag te beleven. Dit is voornamelijk gericht op kinderen tot 14 jaar, waarbij ook de kleuters zich kunnen vermaken. Maar voor de ouders zal ook een programma zijn, zodat zij zich gedurende de dag ook niet hoeven te vervelen.

Hoe de planning eruit komt te zien, wordt in de komende weken duidelijk. Houdt hiervoor de lokale media en uitingen van de organisaties in de gaten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 8 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden