Gelijkspel voor CKC Kinderdijk

Sport 305 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het buitenseizoen afgesloten met een gelijkspel tegen Fortis uit Oost-Souburgh.

Om half vier werd er gestart met twee andere spelers in de basis dan de laatste wedstrijd in de zaal. Daan de Vrieze en Bram Rouppé stonden binnen de lijnen op de plaats van Koen Golverdingen en Menno Bot.

Kinderdijk ging voortvarend van start en na 11 minuten spelen stond er 4-1 op het scorebord. Daan, Max en twee leer Simone zorgden voor deze stand. Iedereen vocht hard voor de punten en het vizier stond op scherp wat resulteerde in een comfortabele voorsprong van 11-4 met nog 7 minuten op de klok. Met 1 minuut voor tijd voor allebei nog een strafworp was de ruststand 13-7.

Na de rust schoot Stephanie Smid het openingspunt in de korf 14-7. Langzaam liep CKC uit naar een stand van 17-9. Helaas verzwakte Kinderdijk hierna en met 8 punten op rij voor Fortis was de stand ineens gelijk. 17-17.

Op deze manier maakte Kinderdijk het nog onnodig spannend en moeilijk voor zichzelf. Twintig minuten voor tijd werd er voor de eerste keer gewisseld en kwam Arjan Schook in het veld. Hij schoot er daarna 3 op rij in de korf en daardoor was de stand 20-18. Fortis kwam steeds dichterbij en 20 seconden voor tijd scoorden ze de gelijkmaker. Eindstand 21-21.

Scores:
Simone Hoek 6x, Max Donkervoort 4x, Arjan Schook, Stephanie Smid en Martijn Kreuk 3x,

Lotte van de Lustgraaf en Daan de Vrieze 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op 14 april om 15:45 tegen RWA op Molenzicht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 7 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21