PKC druipt af na de eerste verloren Play Off wedstrijd.
PKC druipt af na de eerste verloren Play Off wedstrijd. Foto: Video PKC

PKC/SWKGroep dient bezwaar in tegen de negende wissel van Fortuna

Sport 417 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft deze week bezwaar aangetekend tegen de negende wissel die tegenstander Fortuna zaterdag gedaan heeft tijdens de eerste Play Off wedstrijd voor een ticket van de zaalkorfbalfinale.

PKC verloor die wedstrijd. Toen al snel na de wedstrijd werd bekend dat de tegenstander uit Delft negen keer een speler gewisseld had, terwijl dat maar acht keer is toegestaan.

De laatste wissel is zonder zogenaamd wisselbriefje en buiten de waarneming van de juryvoorzitter en scheidsrechter het veld ingelopen. Na intern overleg heeft PKC/SWKGroep besloten bezwaar in te dienen tegen deze gang van zaken en heeft de tuchtcommissie om haar oordeel gevraagd.

Bertjan Scheepbouwer, voorzitter van PKC/SWKGroep: "Het is voor ons een lastige afweging geweest om dit bezwaar in te dienen. Fortuna heeft het zaterdag gewoon heel goed gedaan en dan lijkt het al snel of we ons verlies niet kunnen dragen. Toch hebben we besloten dat we dit niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. In zo'n cruciale wedstrijd, op zo'n cruciaal moment een speler inbrengen die niet mag invallen, dat vraagt om een reactie van onze kant. Waar leg je anders nog de grens, bij twee onrechtmatige wissels of drie of bij een geschorste speler?"

Inmiddels is het bezwaar in behandeling genomen door de tuchtcommissie van het KNKV en zal er naar verwachting met spoed een oordeel worden geveld over deze kwestie. Het PKC bestuur wacht de uitspraak van de tuchtcommissie rustig af en zal er alles aan doen om te voorkomen dat deze kwestie een schaduw zal werpen over de korfbalfinale in Ziggo Dome.

Bertjan Scheepbouwer: "Alvorens we het bezwaar hebben ingediend heb ik de voorzitter van Fortuna (Ed Hom) en de directeur van het KNKV (Kees Rodenburg) op de hoogte gebracht van ons voornemen. Beiden respecteerden onze keuze. Uiteraard zal Fortuna er alles aan doen om hun belang zo goed mogelijk te dienen, dat zullen wij dan vanzelfsprekend ook respecteren. We hebben afgesproken dat dit geen vete mag worden die tussen de clubs komt te staan, daarvoor zijn de banden te goed."

"Wij respecteren elkaars mening in deze kwestie en gaan er zaterdag weer een geweldige en sportieve wedstrijd van maken in een bomvolle Fortunahal. Supporters, blijf positief over en weer en steun je team."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 21 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden