• De dames van Smash 1 vieren hun overwinning.

Smash dames 1 doorbreekt negatieve spiraal

Sportt 264 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De afgelopen wedstrijden lukte het de dames van Smash'66 niet om te winnen. Zaterdag wisten ze het tij te keren en besloten de wedstrijd met een 1-3 winst.

Zaterdag reisde de Alblasserdamse equipe af naar Zuidland om het op te nemen tegen Bernisse dames 1. Coach Herman Brouwer kon deze wedstrijd niet aanwezig zijn wegens ziekte en Larissa Leeuwis was ook afwezig.

De eerste set werd direct ingezet met goed verzorgd volleybal. De dames lieten zien gebrand te zijn op de winst en waren oppermachtig. Zeer gemakkelijk gaat de eerste met 7-25 naar Alblasserdamse zijde.

De tweede set wisten de Alblasserdammers het felle spelletje voort te zetten. Hoewel Bernisse iets meer tegenstand bood dan de eerste set, gaf Smash ook deze set niet weg. Met lange serviceseries en verdedigend en aanvallend prachtig spel wisten zij ook de tweede set binnen te slepen met een 19-25 winst.

De derde set startte ietwat onrustig. Direct in het begin van de set wist Bernisse serverend veel te scoren. De servicepass kregen de Alblasserdamse dames niet onder controle waardoor Bernisse al snel uitliep naar een 8-2 voorsprong. Na een time-out pakte Smash het spel van de eerste twee sets weer op. Tot 12-12 ging het redelijk gelijk op, maar in de slotfase liet Smash zien dat zij de baas waren en ze wonnen deze set uiteindelijk nog gemakkelijk met 15-25.

Alhoewel de winst al veilig was gesteld, waren de dames vastberaden om voor het volle aantal punten te gaan. De Alblasserdammers startten weer vol overtuiging. Er werd fel gespeeld maar helaas wist Bernisse ook meer in haar spel te raken. Het Zuidlandse team kwam aanvallend en serverend op stoom en helaas wisten de Alblasserdammers hier geen antwoord op te geven. De laatste set ging verloren met 25-13.

De negatieve spiraal lijkt eindelijk doorbroken en de dames zijn vastberaden met de laatste drie competitiewedstrijden nog wat te klimmen in de ranking. Na deze overwinning stijgen de dames van de 9e naar de 8e plaats. De middenmoters van de eerste klasse A staan dicht bij elkaar dus er kan nog van alles gebeuren.

Op vrijdag 6 april om 21:15u speelt Smash in de Blokweer de volgende wedstrijd tegen VCN dames 5 uit Capelle,die met 5 punten voorsprong op de vijfde plek staan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08