Wethouders Anouk van Eekelen (portefeuille Centrum) en Joke Reuwer (portefeuille Cultuur) reiken symbolisch de sleutel uit aan bibliotheekmedewerker Trudy van Vugt.
Wethouders Anouk van Eekelen (portefeuille Centrum) en Joke Reuwer (portefeuille Cultuur) reiken symbolisch de sleutel uit aan bibliotheekmedewerker Trudy van Vugt. Foto: Richard van Hoek

Bibliotheek Papendrecht gaat experimenteren met nieuw pand

Algemeen 364 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bibliotheek AanZet heeft donderdag 15 maart de symbolische sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe locatie aan de Veerweg. Zij gaan daar vanaf eind april starten met de bibliotheek van de toekomst.

Chantal Cunnen van de Bibliotheek AanZet licht toe: "De bibliotheek is aan het veranderen. We willen de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dit doen we allang niet meer alleen door boeken uit te lenen. Wij willen kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden, een ontmoetingsplek creëren en nieuwe mensen ontmoeten."

De bibliotheek is blij met de verhuizing naar de Veerweg. Het is een tussenstap op weg naar de toekomstige KennisMarkt, waar zij samen met de Volksuniversiteit naartoe zullen gaan. De nieuwe omgeving nodigt uit en biedt mooie kansen om de komende jaren te experimenteren en ideeën te bedenken men inwoners en maatschappelijke organisaties. De opgedane inzichten worden meegenomen naar de KennisMarkt.

De inrichting van de bibliotheek wordt flexibel en passend bij het experimentele karakter en kan uiteindelijk een op een meegenomen worden naar hun uiteindelijke nieuwe locatie. De kosten voor de verhuizing zijn daarom minimaal en worden betaald door de bibliotheek zelf. De gemeente is blij dat de bibliotheek voor Papendrecht behouden blijft in het centrum.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden