Afbeelding
Foto: Beukelmanschool

Beukelmanschool in Alblasserdam in actie tegen zwerfvuil

Algemeen 171 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Peter Verheij heeft donderdag 16 maart afvalknijpers en een voorraad vuilniszakken uitgereikt aan leerlingen en leerkrachten van basisschool ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Weversstraat) in Alblasserdam.

De kinderen van deze basisschool willen meehelpen om de openbare ruimte rondom hun school schoon te houden. Eerder dit jaar heeft ook basisschool Het Palet afvalknijpers van de gemeente in ontvangst genomen.

Schone leefomgeving
Er ligt veel zwerfvuil. Juist omdat de kinderen van de Beukelmanschool de omgeving rondom de school veel gebruiken, is het idee ontstaan de kinderen het vuil met behulp van afvalknijpers te laten verwijderen. Zo leren ze op een speelse manier hoe belangrijk het is de omgeving waarin je woont en leeft ook schoon te houden.

Keurmerk
Het initiatief ligt in het verlengde van het keurmerk 'afvalvrije school' dat wethouder Peter Verheij in februari 2017 al aan de school uitreikte. Leerkrachten en leerlingen zijn op deze locatie van de Beukelmanschool bewust bezig met het scheiden van afval om zo min mogelijk restafval over te houden. Stichting VANG (van afval naar grondstof) heeft destijds getoetst of de school aan de voorwaarden voldoet om voor het keurmerk in aanmerking te komen. Uiteraard scheiden de kinderen het afval dat ze met de knijpers verzamelen op dezelfde milieubewuste manier.

"In het kader van duurzaamheid is het ontzettend belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd bewust met afval te laten omgaan. Daarbij is het niet alleen van belang goed aan te leren hoe afval gescheiden moet worden. Ook het zo min mogelijk belasten van de leefomgeving met zwerfvuil hoort daar bij. Al met al dus een geweldig initiatief", aldus Peter Verheij.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden