Afbeelding
Foto: Bert Bons

Afwisselend verkiezingsdebat in Alblasserdam

Algemeen 203 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het verkiezingsdebat in Landvast in Alblasserdam was donderdagavond afwisselend en onderhoudend.

Er waren pitches en korte discussies over uiteenlopende onderwerpen. Vooraf en tijdens de avond konden er vragen worden ingediend, die door de lijsttrekkers werden beantwoord.

Het ontbrak aan stevige discussie, maar dat past ook niet zo in het huidige politieke landschap van Alblasserdam. "Ik denk dat de partijen het voor 80, 90 procent met elkaar eens zijn", reageerde André Ruikes in de pauze. Hij was voorheen raadslid voor het CDA en is nog altijd actief binnen de partij.

Er werd gedebatteerd over onderwerpen als verkeer, financiën, wonen en het centrum. Nieuwtje tijdens de avond was het standpunt dat alle partijen innamen over vrachtverkeer over de Oude Torenbrug. De gemeente is onlangs op verzoek van de gemeenteraad een onderzoek begonnen of daar vrachtwagens toegestaan mogen worden. Daardoor zou de route over de Ruigenhil ontlast kunnen worden. Tijdens de debatavond bleek echter niemand voorstander te zijn van het toestaan van vrachtwagens over de Oude Torenbrug.

Dat ontlokte wethouder Arjan Kraijo (van verkeer) op Twitter een ietwat gelaten reactie. "Was op zich handig geweest als dat al duidelijk was geweest toen de hele raad mij die opdracht gaf. De conclusie is inderdaad wel duidelijk; Oude Torenbrug blijft dicht voor vrachtverkeer."

Morgen (zaterdag) zijn de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen in Alblasserdam aanwezig op de verkiezingsmarkt in het Makado winkelcentrum.

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 21 maart.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden