• Wim (links) en Willem Goudriaan.
• Wim (links) en Willem Goudriaan. Foto: Van der Waal

Willem Goudriaan: derde generatie raadslid in Papendrecht

Algemeen 584 keer gelezen

PAPENDRECHT • Toen Willem Goudriaan in het najaar in de gemeenteraad van Papendrecht zitting nam, was dat een interessante familiaire mijlpaal.

Hij was namelijk de derde generatie uit de familie Goudriaan die raadslid werd in Papendrecht.

ARP
Bijna honderd jaar geleden ging zijn overgrootvader Willem Goudriaan hem als eerste voor. Hij leefde van 1876 tot 1953 en maakte namens de ARP van 1923 tot 1939 deel uit van de gemeenteraad van Papendrecht.

Daarna volgde zijn kleinzoon Wim Goudriaan (nu 75) hem halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw op. Hij zat tot 2006 in de gemeenteraad van Papendrecht. Toen zijn zoon Willem (37) in het afgelopen najaar voor de SGP in de gemeenteraad kwam, omdat er een plaats vrij kwam na het vertrek van wethouder Jan Nathan Rozendaal, wilde hij graag uitzoeken in welke periode zijn grootvader precies in de Papendrechtse raad gezeten had. Urenlang bracht hij door in het gemeentelijk archief, dat opgeslagen ligt in Dordrecht.

Wim: "Hij beoogde het algemeen belang, zoals hij zelf tijdens een vergadering verklaarde: 'De AR partij is allerminst een partij van huisjesmelkers. Zij interesseert zich niet voor de belangen van een enkele volksklasse, maar voor die van de gansche maatschappij.'

Willem: "Mijn vader zat er net zo in. Hij heeft altijd constructief politiek willen bedrijven, maar wel met een open Bijbel. Als Gods Woord in het concrete leven gestalte krijgt, is dat voor de hele gemeenschap goed."

"Precies zo wilde ik dat ook doen. Je probeert je verantwoordelijkheid te nemen, ook als het gaat om het vervullen van een post in het college. Het is te makkelijk om weg te kijken."

Kleine kans
Willem, de derde generatie raadslid uit de familie Goudriaan, maakt een kleine kans om na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart in de raad te blijven. Hij staat derde op de kieslijst. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen kreeg de SGP twee zetels van de Papendrechtse kiezers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden