Winst voor CKC Kinderdijk

Sport 172 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk speelde zaterdag 10 maart thuis tegen de nummer 6 van de competitie: Atlas uit Oost-Souburgh. De Alblasserdamse korfballers wonnen met 19-17.

Zoals de bouw van de nieuwe sporthal nu verloopt was dit de allerlaatste wedstrijd in sporthal de Blokweer. De pupillen van deze week waren Danielle Breedveld uit de D2 en Yara Verwoerd uit de D4.

Er werd ook deze wedstrijd gespeeld met de basisopstelling Marjolein, Lotte, Stephanie en Simone bij de dames en de heren waren: Max, Menno, Martijn en Koen.

Na 2 minuten spelen kwam de eerste score op het bord: 0-1 voor de gasten. Drie minuten later scoorde Lotte de gelijkmaker 1-1. Na 11 minuten spelen scoorde Simone met een prachtig afstandsschot de 4-3. Langzaam liep Kinderdijk naar een kleine voorsprong.

Door middel van een goed uitgespeelde combinatie met Max scoorde Lotte 7 minuten voor de rust een mooie doorloopbal en bracht de stand op 9-4. Ook deze wedstrijd was vooral in de eerste helft de rebound een sterk punt bij CKC. Met een stand van 12-6 gingen de beide teams de rust in

Na rust gebeurde er de eerste 9 minuten helemaal niets, afgezien van het vele balverlies en de gemiste kansen van zowel Kinderdijk als Atlas. Met een strafworp bracht Atlas hier een einde aan. 12-7 Anderhalve minuut later lag ook bij CKC de eerste in de korf. Max maakte de 13-9.

Zeventien minuten voor tijd paste trainer Johan van Barneveldt de eerste twee wissels toe. Koen en Marjolein gingen het veld uit en Jelle en Melissa kwamen erin. Zij pakten allebei een puntje mee en daarmee kwam 6 minuten voor tijd de stand op 15-12.

Vier minuten voor het eindsignaal maakte Lisanne de Jonge haar debuut in het eerste. Op aangeven van Lisanne scoorde Lotte de 18-15. Aan beide kanten werd er daarna nog een paar keer gescoord wat de eindstand bracht op 19-17.

Scores:
Max Donkervoort en Simone Hoek 4x, Lotte van de Lustgraaf 3x, Martijn Kreuk 2x, Marjolein Verkerk, Menno Bot, Koen Golverdingen, Jelle Lunenborg, Melissa den Braanker en Stephanie Smid 1x.

Dit was de allerlaatste wedstrijd van het zaalseizoen voor Kinderdijk 1. Vanaf eind maart wordt er weer op het veld gespeeld.