Afbeelding

Bank voor de klas op diverse scholen in de regio

Algemeen 206 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Tijdens de landelijke Week van het geld van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart geven bankmedewerkers gastlessen financiële educatie op basisscholen in de regio.

Het programma Bank voor de klas, heeft als thema: samen sparen voor de klas. Want wie kan sparen, is beter voorbereid op de toekomst.

De schuldenproblematiek onder jongeren blijft een actueel thema. Harder roepen dat sparen belangrijk is, heeft volgens het Nibud weinig zin. De samenleving zou volgens de banken moeten inzetten op het stimuleren van 'ongemerkt' sparen: geld opzij zetten zonder dat de consument dat direct voelt in zijn portemonnee. Alleen op die manier kan het aantal mensen met geldproblemen worden teruggedrongen, zo adviseerde het Nibud in 2017.

Rabobank onderkent dit probleem en is al jaren partner van het programma Bank voor de klas. "Het aantal basisscholen waarop we een gastles geven groeit ieder jaar. Dit jaar bezoeken we 14 basisscholen in de regio. Daar geven we in 16 klassen een gastles aan ruim 500 leerlingen. Dit laat zien hoeveel scholen financiële educatie belangrijk vinden", zegt Carine van Splunder, jongerencoach van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Onder meer scholen uit Leerdam, Ottoland, Meerkerk, Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers doen mee.

De banken zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen te leren omgaan met geld. Aangezien financiële educatie nog niet verankerd is in het onderwijs, blijf de rol van banken hierin belangrijk. Bank voor de klas introduceert dit jaar de Cash Quiz Spaarchallenge. Met de Cash Quiz Spaarchallenge leren kinderen om samen te sparen voor een gezamenlijk gekozen doel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden