Afbeelding
Foto: Politie

Politie pakt notoire fietsendief op in Alblasserdam

112 341 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft zaterdagmiddag een fietsendief uit Rotterdam aangehouden in Alblasserdam.

Wijkagenten van Alblasserdam kregen zaterdagmiddag een melding dat er een man over de Haven richting de Cortgene in Alblasserdam liep. De alerte melder zou deze man herkennen van een eerdere fietsendiefstal in Alblasserdam en gaf de centralist van de politiemeldkamer een signalement van deze fietsendief. Dit signalement klonk de wijkagenten van Alblasserdam inderdaad herkenbaar in de oren.

Deze fietsendief stond in verband met meerdere fietsendiefstallen in het werkgebied reeds gesignaleerd om te worden aangehouden. Hierop hebben de wijkagenten samen met andere collega's van het basisteam een zoekslag gemaakt in het gebied rondom de Haven in Alblasserdam.

Na enige tijd zag één van de wijkagenten de fietsendief lopen op de Cortgene richting De Dam. Hij herkende de man exact aan het gegeven signalement dat was gegeven door de melder. Van verschillende kanten werd de verdachte benaderd door onze collega's en konden ze hem aanhouden.

De verdachte, een 40-jarige Rotterdammer, is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht om verder verhoord te worden door de Opsporingsafdeling.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden