Districtskampioene Demi de Witte en winnares van het zilver Rosanne Stam.
Districtskampioene Demi de Witte en winnares van het zilver Rosanne Stam. Foto: Ineke van der Vliet

Goud en zilver voor KDO Alblasserdam

Sportt 616 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De selectieturnsters van KDO Alblasserdam hebben zaterdag met veel succes deelgenomen aan de districtswedstrijd en het mooie sportcomplex Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Er deden in totaal veertien KDO-turnsters uit de 3e divisie mee. De meisjes namen het op tegen leeftijdsgenoten van hun eigen niveau uit heel Zuid-Holland, zo'n 25 turnsters per categorie.

In de eerste ronde kwamen de 11-jarige Sterre Bongers en Gwen Slagboom in actie. Beide meisjes turnden een hele stabiele wedstrijd en presteerden goed op alle vier de toestellen brug, balk, sprong en vloer. Beide turnsters waren aan elkaar gewaagd en wisselden elkaar af met hoge scores op ieder toestel. Dit werd beloond met een derde plaats voor Gwen en zelfs een eerste plaats voor Sterre. Zij mag zich hiermee kampioen van Zuid-Holland in haar categorie pupil 2 noemen!

In de tweede ronde waren de pupillen 1 aan de beurt, zij zijn een jaar jonger. KDO had hier 3 turnsters die streden om een plek in de volgende ronde. Aimy Verheij ging met de bronzen medaille naar huis en heeft hiermee haar doel bereikt.

In ronde drie turnden de jeugdturnsters hun wedstrijd. Niet alle turnsters konden een goede wedstrijd laten zien, maar Demi de Witte en Rosanne Stam lieten zien dat ze door hard te trainen goede stappen gemaakt hebben. Zij zetten letterlijk hun beste beentje voor en waren elkaars concurrenten tijdens hun wedstrijd. Uiteindelijk lieten deze meisjes alle tegenstanders achter zich: Rosanne ging met het zilver naar huis en Demi werd kampioen in haar categorie.

In de laatste ronde sloten de junioren van KDO af. Helaas turnden zij geen foutloze wedstrijd en speelden zij geen rol bij de verdeling van de podiumplaatsen.

Toch kan KDO terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij de vereniging weer twee districtskampioenen rijker is.

De meisjes die met een medaille naar huis gingen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde: de kwartfinale, welke in maart zal worden gehouden. Via de kwartfinale zullen zij zich proberen te zich plaatsen voor de landelijke finale.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Districtskampioene Demi de Witte en winnares van het zilver Rosanne Stam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden