Ruime zege voor CKC Kinderdijk op Korbatjo

Sport 336 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag een ruime competitiezege geboekt op Korbatjo.

Voordat het eerste speelde, werden enkele wedstrijden van lagere teams afgewerkt. Deze wedstrijden waren een goede opwarmer. De A1 speelde thuis in de sporthal de Blokweer voor een volle tribune voor het kampioenschap. Na een spannende wedstrijd wonnen ze met 13-11 en werden hierdoor kampioen in de eerste klasse. Het tweede van Kinderdijk speelde tegen DSO en won overtuigend met 30-13.

Hierna was het de beurt van het eerste van de Kinderdijkers om de punten in de Blokweer te behouden. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en scoorden beide ploegen telkens na elkaar. Na 10 minuten spelen was de stand 6-4. Het spel was af en toe een beetje rommelig, maar toch liep Kinderdijk langzaam uit.  Na 20 minuten stond het 13-8. Max Donkervoort was op stoom in de eerste helft en scoorde maar liefst 10 keer.  De ruststand was een goede van 18-11.

In de tweede helft gingen alle spelers zowel de dames als de heren van Kinderdijk door met scoren. Tien minuten voor tijd stond het 28-21.  Ook werd er een aantal keer gewisseld waardoor ook Laura, Jelle, Bram en Melissa hun minuten konden maken in het eerste van Kinderdijk. De einduitslag van deze mooie zaterdagavond was 33-24 voor Kinderdijk.  Door deze winst blijft Kinderdijk op een tweede plek staan in de tweede klasse.

De scores:  Max Donkervoort 14 x, Simone Hoek 5 x, Menno Bot en Marjolein Verkerk 3 x, Martijn Kreuk en Jelle Lunenborg 2 x, Stephanie Smid, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 1 x.

Zaterdag 17 februari speelt Kinderdijk de uitwedstrijd tegen de kampioen uit Maassluis; om 15.45 uur in de Olympiahal.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08