Afbeelding

Politie pakt zaak flessentrekkerij Fritella Papendrecht toch op

112 1.029 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie van Papendrecht gaat aan de slag met de twee oplichters die dinsdag pannenkoekhuis Fritella verlieten zonder te betalen.

Aanvankelijk werd bekend gemaakt dat de politie hiermee niets deed, maar mede vanwege de stroom aan publiciteit en de dreiging van pannenkoekhuis Fritella om de beelden online te zetten, heeft de politie besloten om de zaak op te pakken.

De twee daders, jonge mannen, hebben dinsdag een verstandelijk beperkte ober van pannenkoekhuis Fritella in Papendrecht opgelicht. Nadat de twee dieven genoten hadden van een heerlijke maaltijd, zijn ze vertrokken zonder te betalen. Ze vertelden dat ze hun portemonnee waren vergeten en even geld zouden gaan halen. Ze gaven hun namen en telefoonnummers op, maar die bleken achteraf niet te kloppen. Ze zijn niet terug gekomen om te betalen.

De zaak kreeg veel publiciteit. AD maakte zelfs een filmpje, waarna andere landelijke media zoals Radio 538 en Hart van Nederland interviews en reportages wilden maken. "Ik heb het allemaal afgehouden, want hierop zitten we niet te wachten", vertelt mede-eigenaar Christaan van Engen van Fritella Papendrecht.

Geen extra publiciteit
De brutale diefstal heeft al genoeg impact gehad op de werknemers van het Papendrechtse pannenkoekhuis, waar vrijwel alleen mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken. "Extra publiciteit met cameraploegen is dan niet handig", legt Van Engen uit.

Hij vervolgt: "Onze medewerkers hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en denken al snel dat ze zelf hiervoor verantwoordelijk zijn geweest, terwijl dat natuurlijk niet het geval is! De jongen bij wie het gebeurd was, wilde zelfs het bedrag vergoeden, maar daar zijn we uiteraard niet op in gegaan."

Het gaat Van Engen niet eens om het bedrag van 30 à 35 euro wat Fritella misgelopen heeft, maar om het principe dat je niet mag stelen en de grote gevolgen voor zijn medewerkers, die er volgens hem allemaal slecht van geslapen hadden.

Beelden online
Op Facebook had Fritella daarom gedreigd om de beelden van de twee daders openbaar te maken, maar vooralsnog wordt de zaak in handen gegeven van de politie. "Ze namen eerst geen aangifte op, want officieel gebeurt dat pas wanneer één en dezelfde persoon twee keer het restaurant verlaten heeft zonder te betalen, maar ze hebben in dit geval toch besloten om het op te pakken. Het zou me niet verbazen wanneer ze de jongens aan de hand van de camerabeelden pakken, want ze gingen weg op de fiets. Waarschijnlijk wonen ze dus in de buurt. En ze staan er goed herkenbaar op!"

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden