Afbeelding

Succesvolle sportklas De Willem nu ook in Papendrecht

Algemeen 346 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Sportklas op het Willem de Zwijger College Hardinxveld-Giessendam is al vier jaar een groot succes en een begrip in de regio. Komend jaar start deze Sportklas ook in Papendrecht.

Een logische stap, want een succesvolle formule moet je koesteren en toegankelijk maken voor alle leerlingen van je school. De Sportklas is voor alle leerlingen die het fijn vinden om vaak te sporten en die verschillende sporten willen leren. Leerlingen die zich aanmelden voor de Sportklas zijn sociaal, houden van een uitdaging en van variatie. Wie in de toekomst iets met sport wil gaan doen, kan op het Willem de Zwijger College zelfs examen doen in Sport!

Bewegen heeft een positief effect op het leerproces. Alle leerlingen op het Willem de Zwijger volgen gymlessen. De Sportklas-leerlingen sporten nog eens twee lesuren extra per week. De Sportklas wordt vanaf komend jaar een keuzevak in de flexuren die het Willem de Zwijger College in haar maatwerkonderwijs zal aanbieden. Leerlingen zitten dus niet twee uur langer op school.

Plezier in bewegen is belangrijker dan hoe goed iemand is. Leerlingen uit verschillende klassen en niveaus zitten in dezelfde groep waardoor de leerlingen ook kinderen uit andere klassen leren kennen.

In de Sportklas leert men door te doen. Het Willem de Zwijger College heeft een nauwe samenwerking met gemeente en verenigingen. De kinderen volgen dus lessen binnen en buiten de school en krijgen les van zowel eigen docenten als begeleiders van buiten de school.

De Sportklas leerlingen zijn een voorbeeld voor andere leerlingen en een visitekaartje van de school. Tijdens de sportlessen binnen en buiten de school wordt er positief gedrag verwacht, maar ook tijdens de rest van de tijd op school.

Examenvak
De Sportklas in Papendrecht sluit aan op het examenvak LO2 (Lichamelijke Opvoeding 2) in de mavo, dat gekozen kan worden in leerjaar 3, en op het examenvak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) dat vanaf leerjaar 4 in de havo te kiezen is. Aanmelden voor de Sportklas kan via de website www.wdezwijger.nl of tijdens de open dagen op 30 januari van 18.30 tot 20.10 uur in Hardinxveld-Giessendam en op 31 januari van 15.30 tot 20.30 uur in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden