Foto: Bert Bons

'Restaurant Le Barrage aanwinst voor Alblasserdam'

  •   438 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Restaurant Le Barrage aan de Dam in Alblasserdam is donderdagavond officieel geopend. Dit werd gedaan door burgemeester Jaap Paans, stylist Fred van Leer en horecaondernemer Björn van Dijl.

Het drie verdiepingen tellende restaurant, stijlvol ingericht en uitgebreid aan de achterzijde, is de nieuwste aanwinst binnen de Willaerts Group van Van Dijl. Met ruim vijftien jaar ervaring en met over de 300 werknemers binnen de Willaerts Group, heeft Van Dijl succesvol diverse horecagelegenheden met verschillende concepten geopend. De horecazaken van Van Dijl hebben allen een eigen karakter, maar er zijn ook overeenkomsten; zoals goed opgeleid personeel, een goede kaart en dito service.

Na een softe opening waarbij, vanaf 18 december, gasten met reservering alvast een sneak preview kregen van de sfeer, de gerechten en de transformatie van het pand, werd het restaurant donderdag officieel geopend met genodigden. Vanaf vandaag, vrijdag 12 januari, is het restaurant geopend voor lunch, borrel en diner.

Le Barrage, wat de dam betekent in het Frans, heeft een uitgebreide dinerkaart met gerechten uit de Franse keuken met moderne invloeden van wereldkeukens.

Wijnkluis
De voormalige kluis van de Rabobank, de vorige 'bewoner' van het pand, is omgevormd naar een wijnkluis met constante temperatuurregulering waaruit de grootste wijnselectie uit de Alblasserwaard wordt geserveerd. Het restaurant heeft een capaciteit van 180 zitplaatsen verdeeld over de verschillende verdiepingen en zal in het voorjaar daarnaast een ruim terras aan de waterkant krijgen.

Tijdens zijn openingsspeech noemde burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam Le Barrage een aanwinst voor Alblasserdam. Hij prees Van Dijl voor zijn ondernemersgeest en doorzettingsvermogen om van het pand een prachtig restaurant te maken.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK