Afbeelding
Foto: Gemeente Alblasserdam

Burgemeester legt nadruk op samen doen in nieuwjaarsrede in Alblasserdam

Algemeen 244 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Landvast heeft burgemeester Jaap Paans in zijn nieuwjaarsrede de nadruk gelegd op 'Samen doen, samen doorgeven'.

Hij benoemde zeven voorbeelden vanuit het afgelopen jaar waarin het samen zijn, samen doen en het samenwerken tot uiting kwamen. Hij was gegrepen door een echtpaar dat hun diamanten huwelijk vierde, maar dat door hun ouderdom en de gevolgen daarvan niet meer bij elkaar kon wonen. Ook benoemde burgemeester Paans het tragische ongeval waarbij twee leden van Scouting Alblasserdam om het leven kwamen.

Paans: "Ronduit indrukwekkend was hoe de leiding van Scouting Alblasserdam met de nabestaanden en scouts na het ongeluk samen allerlei zaken regelden. Praktische zaken, dilemma's en zakelijke kwesties die je  niet kon bedenken bij het aangaan van je lidmaatschap."

Verder stond de Alblasserdamse burgemeester stil bij de eerste paal voor sporthal Molenzicht, het buurttoezicht dat steeds meer vorm krijgt in het Damdorp en het inloophuis Dementie, dat in het afgelopen jaar geopend is in Alblasserdam.

Ook blikte burgemeester Paans vooruit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Paans: "Alblasserdammers gaan voor het eerst negentien zetels verdelen. Met 20.020 inwoners per 1 januari van dit jaar hebben we daar recht op. Zelfs nu de bewoners van de Alblashof tijdelijk in Papendrecht verblijven."

Ten slotte stond Paans uitgebreid stil bij de vrijwilligers en hun waarde voor de samenleving. Hij bedankte hen en gaf diverse voorbeelden waaruit zijn waardering bleek. Paans: "Ontelbare vrijwilligers telt ons dorp. Als de nood aan de man is dan zij ze er!  Als er geknot moet worden in de Griend of bij het Park achter Huis te Kinderdijk. Samen houden we het groen gezond. Voor de toekomst van onze kinderen en voor onze Groene Long. Het zijn er teveel om te noemen. Maar voor alle vrijwilligers en hun organisaties maak ik een diepe buiging. Samen doen zij zoveel goeds voor u en mij; voor en door Alblasserdammers."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Hartelijke ontmoetingen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Alblasserdam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden