• De A15 zoals die er vaak uitziet; druk en met file.
• De A15 zoals die er vaak uitziet; druk en met file. Foto: Pieter van den Berg

Ontwerptracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht ter inzage

Algemeen 277 keer gelezen

PAPENDRECHT • De plannen voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht liggen van 11 januari 2018 tot en met 21 februari 2018 ter inzage. In deze periode is het mogelijk om formeel op de plannen te reageren.

Op woensdag 24 januari 2018 organiseert Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst bij ASVZ in Sliedrecht. Bezoekers kunnen van 16.00 tot 21.00 uur binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

Minister Van Nieuwenhuizen heeft eind december 2017 het ontwerptracébesluit (OTB), het ontwerpsaneringsplan en het m.e.r. beoordelingsbesluit voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht ondertekend. De handtekening markeert een belangrijke stap voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de Drechtsteden.

Vergroten capaciteit
Rijk en regio werken samen aan dit project. Door de realisatie van een derde rijstrook vergroten we de capaciteit van de snelweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Dat zorgt voor een betere doorstroming op de A15 en het vermindert het sluipverkeer over regionale en lokale wegen in met name Papendrecht en Sliedrecht.

Extra rijstrook
Om de doorstroming te verbeteren, komt op de noordbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook die functioneert als weefvak. Dit is een wegvak waarin het in- en uitvoegen is gecombineerd. Op de zuidbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. In het OTB staat in detail hoe de uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht eruit komt te zien.

Het ontwerptracébesluit en alle bijlagen liggen in de regio onder meer ter inzage in het gemeentehuis van Papendrecht aan De Markt 22 in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen bij de eerste tegel met QR-code voor de icoonsoorten.
Icoonsoorten van Papendrecht ontdekken door (eerst) naar de grond te kijken Nieuws 1 uur geleden
• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden