Politie Drechtsteden Buiten
Politie Drechtsteden Buiten Foto: Politie Drechtsteden Buiten

Rijbewijs kwijt in Kinderdijk na botsing in dronken bui

112 400 keer gelezen

KINDERDIJK • Een automobilist, die veel te diep in het glaasje gekeken had, is zondag op een auto gebotst in Kinderdijk. Hij is zijn rijbewijs kwijt en mag zich later verantwoorden bij de rechter.

De politie kreeg zondag een melding in Kinderdijk voor een aanrijding met alleen materiële schade. Ter plaatse bleek de bestuurder tegen een geparkeerde auto gereden te zijn. Toen de betrokken bestuurder bij de komst van de politie uit zijn auto wilde stappen, zagen de collega's dat hij bijna letterlijk uit zijn auto viel.

"Gezien de schade hadden we niet echt de indruk dat het een harde klap was geweest dus daar kon naar ons inziens de bestuurder niet van ondersteboven zijn", meldde de politie achteraf.

Gelukkig bleek er verder niemand gewond en in kader van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval namen de agenten in het kader van 'botsen is blazen' de bestuurder een blaastest af. Direct sloegen alle meters hoog uit met een dikke F indicatie op het blaasapparaat.

De man werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht om de precieze hoeveelheid alcohol vast te stellen.

Na geblazen te hebben op de ademanalyse sloegen de collega's stijl achterover van de uitslag. Er volgde een uitslag van maar liefst 1535 UGL uit. Dit is bijna zeven keer zoveel als toegestaan. "Voor politiebegrippen een record waar je naar ons inziens ook niet trots op hoeft te zijn. Als je zoveel drinkt. Wees dan ook een vent en bestel een taxi naar huis", reageert de politie.

Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden