Weer een ruime winst voor CKC Kinderdijk

Sport 254 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk boekten zaterdag de vierde ruime overwinning op rij. Ditmaal moest Vitesse uit Barendrecht eraan geloven.

Het was deze keer Martijn Kreuk die op de bank begon en Arjan Schook stond in zijn plaats tussen de lijnen. Vitesse ging vlot van start en binnen 10 seconden lag de eerste bal in de korf 1-0. Pas na ruim 6 minuten spelen scoorde Koen Golverdingen voor CKC de eerste: 3-1.

Het was goed te zien dat Kinderdijk deze wedstrijd minder sterk en snel van start ging en moeite had met de rebounds in de eerste helft. Na 11 minuten spelen kwam de stand door een mooi uitgespeelde doorloopbal van Stephanie Smid op 5-4.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CKC steeds meer rebounds en door de vele mooie combinaties gingen ze dan ook met een comfortabele voorsprong de rust in. 9-13.

Na rust duurde het ruim 8 minuten voordat de eerste bal in de korf geschoten werd:  10-13. In de tweede helft kwam Kinderdijk meer op stoom en Vitesse had daar geen antwoord op. Langzaam maar zeker liep CKC uit naar een ruime voorsprong van 13-19.

Vooral omdat ook deze wedstrijd Kinderdijk vele rebounds en onderscheppingen had en de tegenstander daar geen antwoord op had werd er terecht gewonnen door CKC. Eindstand was 16-25.

Scores:
Max Donkervoort 8x, Simone Hoek 4x, Lotte van de Lustgraaf, Koen Golverdingen en Arjan Schook 3x, Marjolein Verkerk 2x, Stephanie Smid en Menno Bot 1x.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld zaterdag 9 december tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland in sporthal de Boogerd. Aanvang 19:35 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08