• De dames van Smash'66 blokken de tegenstander af.

Overwinning voor dames Smash'66

Sportt 259 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash'66 uit Alblasserdam hebben vrijdag een zwaarbevochten 3-2 overwinning behaald op het eerste damesteam van Bernisse uit Zuidland.

Smash 66 was vastberaden om meer volleybal te laten zien dan de voorgaande wedstrijd tegen MVC,  die eindigde in een kansloze nederlaag.

De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 25-17. Na deze gemakkelijke setwinst startte Smash vol zelfvertrouwen aan de tweede set, die heel anders zou verlopen. Want in de tweede set voerde Bernisse het hoogste woord. Smash'66 kon het spelbeeld niet keren. Aan het einde van deze set leek de setwinst nog even naar Alblasserdamse zijde te gaan, maar Bernisse trok met 25-23 aan het langste eind.

De derde set wisten de Alblasserdammers weer in het vertrouwde ritme te komen. Vanuit een goed verzorgde servicepass wist spelverdeelster, Britt van den Boogaard, de Alblasserdamse aanvallers goed te bedienen en werd aanvallend, afwisselend gespeeld. Met de winst van de derde set stond een 2-1 voorsprong op het bord en leek de wedstrijd besloten.

Maar dat was niet het geval. De vierde set bleek een herhaling van de tweede. Smash'66 maakt fout op fout en er lijkt niets te lukken. Aan het einde van de set zette Smash'66 nog tevergeefs een eindsprint in maar ook de vierde set werd verloren.

In de vijfde set lieten de Alblasserdamse dames zien dat zij thuishoren in het linkerrijtje van de eerste klasse. Met goed verzorgd volleybal en slim spel ging de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. De wedstrijd eindigde dus in een zwaarbevochten 3-2 overwinning in het voordeel van de Alblasserdammers met de volgende setstanden: 25-17, 23-25, 25-14, 23-25, 15-6.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08