Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons (Foto: Bert Bons)

Eerste paal geslagen voor bouw sporthal Molenzicht in Alblasserdam

  •   353 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Twee leden van sportclubs KDO en CKC Kinderdijk en wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam hebben woensdagmiddag de eerste paal geslagen voor de nieuwe sporthal Molenzicht in Alblasserdam.

Op het terrein van CKC Kinderdijk zijn de eerste van de 270 palen al de grond in gegaan. Woensdagmiddag werd de officiële eerste paal geslagen. Hiervoor waren jeugdleden Lucas van Heemskerk van CKC Kinderdijk en Sophie van der Pluim van KDO uitgekozen.

Droom komt uit
"Een droom komt uit", vertelde Theo Schut van Stichting Sporthal Molenzicht (SSM) kort voor de officiële handeling. "Het proces is met horten en stoten en dankzij veel vasthoudendheid gelukt. "

Hij blikte daarmee terug op een periode van ruim tien jaar, waarin plannen gemaakt werden, die vervolgens weer afgeblazen werden. Na veel overleg, waarbij de gemeente trots is op het feit dat dit project gedragen wordt door twee sportclubs, was het woensdag dan eindelijk zover.

Vooruit kijken
"We gaan nu vooral vooruit kijken", speechte wethouder Kraijo vlak voor het slaan van de paal. Het wordt volgens hem nog een uitdaging voor de aannemer om de deadline te halen. Het is de bedoeling dat de sporthal na de zomervakantie van 2018 in gebruik genomen kan worden. Illustratief voor de tijdsdruk was het feit dat het slaan van de palen doorging terwijl Kraijo sprak.

"Dit feestje is voor de jeugd", vervolgde stichtingvoorzitter Schut. "KDO hoeft straks niet meer naar Lekkerkerk voor haar wedstrijden en CKC kan zowel binnen als buiten straks op één locatie spelen." De sporthal zal straks ook gebruikt worden voor gymlessen van de basisscholen in de wijk Kinderdijk.

Intussen loopt er nog een rechtszaak tegen de bouw van de nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht. Het hoger beroep bij de Raad van State heeft volgens wethouder Kraijo echter geen effect op de bouw die met het slaan van de eerste paal nu echt begonnen is.

Er was woensdagmiddag grote belangstelling voor de officiële handeling op sportpark Molenzicht in Alblasserdam.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK