Afbeelding

Atletiekvereniging AAA goed vertegenwoordigd tijdens Wantijparkloop

Sportt 358 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Atletiekvereniging AAA was afgelopen weekend met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de Wantijparkloop in Dordrecht.

Naast de regio-crosscompetitie over vijf wedstrijden die door meer dan 20 jeugdleden van AAA worden gelopen, wisten deze drie AAA-ers de Wantijparkloop nog in hun schema in te passen. Niet voor niets reisden de drie jonge atleten af naar Dordrecht. De loop die afgelopen jaar nog werd afgelast in verband met een te kort aan vrijwilligers was nu decor voor een zonnige herfstloop dwars door het prachtige Wantijpark.

Zoals altijd gingen de AAA-ers voor de prijzen en met succes. Het verharde parcours betrof voor de jeugd twee ronden met een totale afstand van twee kilometer. Bij deze loop waren verschillende leeftijdscategorieën samengevoegd, wat een heuse strijd opleverde. Tim Leeman liep in een sterk deelnemersveld naar een prachtige derde plaats in een tijd van 8 minuten en 19 seconde. Goed voor een medaille en een felbegeerde beker.

Max van Det had zijn krachten evenwichtig verdeeld over de twee ronden en eindigde op een zesde plek in 9 minuten en 22 seconde. Maud van Det streed bij de meisjes ook voor een podiumplaats. Lange tijd liep ze op de derde plaats maar ze wist een directe concurrent af te schudden en in de laatste bocht voor de finish lag ze op een knappe tweede plek die ze vervolgens niet meer afstond. Haar tijd was 9 minuten en 10 seconde.

Deze extra wedstrijden worden bij alle jeugdleden onder de aandacht gebracht door de jeugdwedstrijd coördinatrice Jolanda Leeman: "Uiteraard gaat het er bij het trainen met name om dat de kinderen het naar hun zin hebben. Voor een aantal die net even meer willen, bieden we regelmatig een agenda aan met dit soort wedstrijden er op".

Meer informatie over inschrijvingen, trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 9 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden