Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Annemarie Huijser uit Alblasserdam presenteert eigen haakboek

Algemeen 2.602 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Annemarie Huijser uit Alblasserdam heeft zaterdagmiddag haar haakboek 'Haken met Studio Hip en Stip' gepresenteerd. Dit deed ze in handwerkwinkel Koperdraadje aan het Scheldeplein in Alblasserdam.

"Ik haak een jaar of drie en ben ruim twee jaar geleden mijn creaties gaan posten", vertelt Annemarie over het ontstaan van haar boek. Inmiddels staat de teller van haar account Studio Hip en Stip op ruim 72.000 volgers.

Toen Lia Rozendaal van handwerkwinkel Koperdraadje aan het Scheldeplein 15 in Alblasserdam haar adviseerde om een boek te maken over haar creaties en beschrijvingen hoe die gemaakt kunnen worden, was Annemarie niet meteen overtuigd.

Uitgesproken smaak
"Het leek me best lastig om een boek te schrijven. En bovendien had ik zoiets van; wie wil dat nu kopen? Er zijn al zoveel haakboeken. En ik dacht dat mijn smaak veel te uitgesproken zou zijn", blikt Annemarie terug.

Maar mede op aandringen van Lia, omdat zij zag dat de haakwerken van Annemarie veel fans hebben, besloot ze om het avontuur te wagen. Toen ze een uitgever benaderde met de vraag of ze misschien geïnteresseerd zouden zijn, reageerden ze heel enthousiast en vroegen of ze alsjeblieft het haakboek van Annemarie mochten uitgeven.

Daarna ging Annemarie aan de slag om haar kleurrijke creaties in een boek te gieten. Ze kreeg daarbij de hulp van twee dames die Lia van Koperdraadje kent en die al jarenlang haken. Zij controleerden de patronen en de beschrijvingen die Annemarie heeft geschreven.

Fraaie vormgeving
Een vriendin van Annemarie heeft met handlettering het boek op sierlijke wijze voorzien van hoofdstukken en samen met de kleurrijke foto's en de fraaie vormgeving is er een prachtig boek van 112 pagina's ontstaan dat inspiratie geeft aan zowel gevorderde als beginnende hakers.

De landelijke presentatie van het haakboek, dat 'Haken met studio Hip en Stip' heet, vond plaats tijdens de Krea Doe in de Jaarbeurshallen in Utrecht, die traditiegetrouw gehouden in de eerste week van november.

Het boek kost 14,99 euro, is uitgegeven door Kosmos Uitgeverij en is verkrijgbaar bij Koperdraadje en bij alle bekende verkooppunten van boeken. 'Haken met Studio Hip en Stip' is ook te bestellen via de website van Annemarie Huijser: www.studiohipenstip.nl. "Leuk idee voor de feestdagen, toch?", lacht Annemarie. "Het is enorm leuk om te doen en ik geniet van alles eromheen; de presentaties en de workshops die ik mag geven en de contacten die hierdoor opgedaan heb."

Veel materialen die in het boek genoemd worden, zijn te koop bij Koperdraadje. De kant-en-klare haakpakketten zijn eveneens verkrijgbaar in de winkel van Lia Rozendaal aan het Scheldeplein in Alblasserdam.

Voor meer informatie: www.koperdraadje.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden