Afbeelding

Nieuw telefoonnummer voor Huisartsenpost Drechtsteden

Algemeen 370 keer gelezen

REGIO • De Regionale Huisartsenpost Drechtsteden is vanaf dinsdag 21 november te bereiken op 078 20 200 20. De overstap naar een nieuw nummer is een gevolg van modernisering van de telefooncentrale.

"We adviseren iedereen om het nummer meteen te noteren of op te slaan in de telefoon", zegt algemeen directeur Henk Stout. "We krijgen jaarlijks maar liefst 140.000 hulpvragen te verwerken. Dit aantal stijgt elk jaar. De nieuwe telefooncentrale stelt ons in staat daar beter op in te spelen."

Doorgeschakeld

De eerste tijd worden telefoontjes die nog op het oude nummer binnenkomen automatisch doorgeschakeld. "Daarna gaan we bellers met een gesproken boodschap doorverwijzen", legt Stout uit.

"Zodra we zien dat het nieuwe nummer bij verreweg de meeste mensen bekend is, verdwijnt ons oude nummer helemaal. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle vermeldingen van ons nummer worden aangepast."

Telefonisch contact

De Huisartsenpost levert de acute huisartsenzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor alle patiënten in de Drechtsteden en de westelijke Alblasserwaard.

Aan de werkwijze van de Huisartsenpost verandert niets. "Bij spoedeisende vragen nemen patiënten altijd eerst telefonisch contact op met het nieuwe nummer 078- 20 200 20", aldus Stout. "Onze triagistes kunnen heel vaak de zorgvraag al beantwoorden. Als het nodig is, maken zij een afspraak voor een bezoek aan de huisartsenpost."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden