Opnieuw ruime winst voor CKC

Sport 279 keer gelezen

almkerk • Ook met een andere opstelling winnen de korfballers uit Kinderdijk. Met Arjan Schook en Stephanie den Braanker in het basis schoot CKC uit de startblokken tegen ACKC uit Almkerk. In sporthal De Jager in Giessen lag binnen een minuut de eerste bal in de korf. Na prachtig werk van Menno Bot schoot Max Donkervoort raak: 0-1.

Door snelle combinaties aan de zijde van Kinderdijk stond er na 3 minuten al 0-3 op het scorebord. Daarna werden er door CKC veel kansen gemist en halverwege de eerste helft kwam ACKC sterk terug naar een stand van 6-7.

Kinderdijk zette aan en anderhalve minuut voor de thee maakte Max een belangrijk doelpunt vanonder de korf. Twee seconden voor tijd scoorde Simone Hoek nog een doorloopbal waardoor de ruststand 9-14 was.

Tweede helft

Door twee doelpunten direct na de herstart werd het definitief geslagen. De Kinderdijkers liepen daarna langzaam uit naar een forse voorsprong van 10 punten:11-21.

Vijf minuten voor tijd kregen twee spelers uit de A1 de kans om mee te spelen in het eerste elftal, namelijk Lars Breedveld en Jette Nuninga.

De thuisploeg kwam in de laatste paar minuten nog wat puntjes dichterbij, wat resulteerde in een eindstand van 17-24.

Scores CKC Kinderdijk

Voor CKC scoorden de volgende spelers: Max Donkervoort zes keer, Lotte van de Lustgraaf, Arjan Schook, Simone Hoek en Martijn Kreuk drie keer, Menno Bot en Amanda Temmer twee keer, Stephanie den Braanker en Koen Golverdingen één keer.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 november om 17:30 tegen ONDO uit 's Gravenzande in sporthal de Blokweer in Alblasserdam.