• Wim Rijken.
• Wim Rijken.

Nieuw album Wim Rijken: Zo Zijn We Samen

Algemeen 728 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Acteur, presentator, tekstschrijver en zanger Wim Rijken viert zijn 30-jarig jubileum in het artiestenvak met de release van zijn album Zo Zijn We Samen.

De voormalige inwoner van Alblasserdam schreef alle teksten op het album zelf, de muziek is gecomponeerd door Hans Rusche en Jan Willem Verbeek (alleen Strand door Cat Music) en met z'n drieën hebben ze het album geproduceerd en opgenomen in de Hans Rusche Studio.

Wim: "Liefde, dromen en verlangen, ik raak er nooit op uitgekeken, maar word er steeds  weer door geïnspireerd. Het voelt altijd weer net even anders dan de vorige keer en de volgende keer. Tekst en muziek blijven me verrassen, maken me blij, bieden troost, maar ook vertrouwen."

In 1987 start de carrière van Wim in Koninklijk Theater Carré met een rol in de musical Heimwee. Met tegenspeelster Conny Vandenbos scoort hij in 1988 zijn eerste hit Wie Weet Wat Liefde Is, dezelfde plaat in een nieuw jasje werd in 2006 weer een hit, dit keer in duet met Marga Bult.

Solistisch scoort hij met onder andere Voor mij is er maar één, Jij Bent Mijn Zomer, Dans Met Mij en Zij Is De Liefste. In 2012 verscheen het album Als De Dag Lacht, met daarop zijn mooiste en meest succesvolle liedjes tot dan toe.

Wim speelde op het toneel in voorstellingen als Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria en Little Voice.  Op televisie was hij te zien als acteur in series als De Brug, Oppassen, Sam Sam en Flikken Maastricht en als presentator van onder andere De Winkel Van Sinkel, De Droogkap en Terugkijken met Rijken. Ook presenteerde hij programma's op Radio Noordzee, Radio 1 en Radio 192.

Bijzonder is zijn rol als Sinterklaas in vier bioscoopfilms, waaronder Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot. Alle films behalen de gouden status en zijn samen goed voor meer dan 1 miljoen bezoekers.

Vanaf vandaag, vrijdag 17 november, kruipt Wim ook weer in de huid van Sinterklaas. Sint komt dit jaar met een eigentijdse primeur: hij vlogt. Meer daarover op zijn You Tube-kanaal: Sint-Tube (ook op Facebook). Zie ook www.wimrijken.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden