Afbeelding

Werkgroep Papendrecht maakt zich op voor eindejaarsacties

Algemeen 211 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Hoop voor Albanië bereidt zich voor op diverse eindejaarsactie. Met de opbrengst wordt meel gekocht voor arme mensen in Albanië.

"Vorig jaar konden we in de week voor kerst 550 zeer arme gezinnen voorzien van meel om hun eigen brood te kunnen bakken", meldt de stichting.

In 2006 is er in Papendrecht door Kees Verheul een werkgroep opgericht om acties te organiseren om dit werk te ondersteunen. Jaap Iedema legt uit namens de Papendrechtse werkgroep: "Anno 2017 doen we dit nog steeds vol overgave en staan we weer voor twee drukke maanden. De volledige opbrengst van onze acties willen we besteden voor de aankoop van meel zodat we dit jaar nog meer gezinnen in Albanië kunnen voorzien van meel of brood."

Sinterklaasactie
De vrijwilligers van de Papendrechtse werkgroep zijn bezig met de 5-decemberactie, waarbij bedrijven en particulieren benaderd worden om sinterklaaslekkernijen bij de stichting te kopen.

Bezorging Kerstkaarten
Wat ondertussen in Papendrecht en omgeving een begrip is geworden, is de bezorging van de kerst-post. "Het is nu al voor het twaalfde jaar dat we de kerstwensen van velen bezorgen en dat de opbrengst volledig ten goede komt aan ons project", meldt Iedema. "Vorig jaar mochten we ongeveer 8000 kaarten bezorgen."Een grote groep van ruim 60 vrijwilligers helpt hieraan mee.

Vanaf 3 december kan men op de bekende inleveradressen enveloppen afhalen en inleveren. De uiterlijke inleverdatum is maandag 18 december. De stichting zorgt er dan voor dat de kerstwensen op tijd zijn bezorgd. Het tarief is 0,45 euro per kaart, waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van het project. De actie wordt door bijna alle kerken in Papendrecht ondersteund en ook de Christelijke boekhandel Sjaloom is een belangrijke spil in deze activiteit.

Oliebollen en appelbeignets
Om het jaar af te sluiten kan men bij Stichting Hoop voor Albanië ook oliebollen en appelbeignets bestellen. Elk jaar maken we flyers met daarop een aanbieding van deze actie. "Omdat we toch onze kerstkaarten bezorgen nemen we deze flyers gelijk mee in de bezorging."

Iedereen die dat wil kan via de telefoon of email een bestelling plaatsen. Op 30 december staan de bestellingen klaar in de garagebox van Kees Verheul aan de Pieter Zeemanlaan 112 in Papendrecht.

De 5-decemberactie en de oliebollenactie worden verzorgd door één van de bestuurders van de stichting Hoop voor Albanië, die banketbakker is.

Voor meer informatie: www.hoopvooralbanie.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 1 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden
• Een blij verraste 100-jarige mevrouw Ouwerkerk.
Hoog bezoek voor de 100-jarige mevrouw Ouwerkerk Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden