Verdiende en ruime winst CKC Kinderdijk

Sport 281 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag de eerste zaalwedstrijd van het seizoen 2017-2018 tegen ODO uit Maasland op overtuigende wijze gewonnen. Het in de tweede klasse uitkomende CKC won met 27-16.

Een goedgevulde tribune zag dat CKC voortvarend van start ging en al na 8 minuten ruim voor stond met 6-0. De verdediging stond goed en bijna alle rebounds waren voor de thuisclub. Halverwege de eerste helft was de stand 9-3, Er werd in een hoog tempo gespeeld. Na een mooie uitgespeelde bal scoorde Simone Hoek vlak voor rust het 16e doelpunt. Mede door veel afstandsschoten van Max Donkervoort, acht stuks, was de ruststand 16-8.

In de tweede helft ging CKC Kinderdijk vrolijk verder met scoren. Halverwege stond het 22-14. Ook in de tweede helft waren de rebounds van Kinderdijk erg sterk. Door middel van een prachtige achterwaartse bal scoorde Koen Golverdingen 6 minuten voor tijd de 25-15. Het publiek werd goed  vermaakt tijdens de eerste thuiswedstrijd. CKC Kinderdijk won terecht met 27-16,

Scores: Max Donkervoort 10x, Menno Bot 5x, Martijn Kreuk en Simone Hoek 4x, Koen Golverdingen 3x, Marjolein Verkerk 1x.

De eerstvolgende wedstrijd van CKC is op zaterdag 18 november tegen ACKC in sporthal de Jager te Giessen. Aanvang 17:35 uur.