Foto: ZHZ Actueel
Foto: ZHZ Actueel Foto: ZHZ Actueel

Grote brand aan de Rivierdijk in Sliedrecht; ook brand in paardenstal

112 613 keer gelezen

SLIEDRECHT • In Sliedrecht hebben dinsdagavond twee branden gewoed.

Om 20.30 uur werd de eerste melding gemaakt van vlammen uit het dak van een slooppand aan de rivierdijk in Sliedrecht. Na 5 minuten is er voor extra waterwinning opgeschaald naar grote brand. Hierbij zijn ook een aantal korpsen uit de omliggende gemeenten opgeroepen voor bijstand. Om 20.40 uur werd de tweede melding gemaakt van een brand in een gedeelte van de paardenstal bij ASVZ de Merwebolder aan de Touwbaan in Sliedrecht.

Het pand aan de Rivierdijk is een leegstaand pand en deed vroeger dienst als apotheek. Het pand stond op de nominatielijst om gesloopt te worden. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al hoog boven het dak zichtbaar en is er ingezet met veel materieel om de brand te bestrijden. Alhoewel de brandweer adviseerde om niet bij de brand te komen kijken, trok de brand veel bekijks en de politie heeft de Rivierdijk afgezet. Om 22.50 uur was de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven.  Het pand is volledig uitgebrand. Er kwam veel rook vrij en de brandweer adviseerde ramen en deuren te sluiten en de ventilatiekanalen dicht te zetten.

De uitslaande brand in de paardenstal op het terrein van ASVZ de Merwebolder woedde tegelijkertijd. Gelukkig waren er geen paarden op stal. De brand bleef beperkt tot een deel van de overkapping. Om 21.45 uur was de brand onder controle en is het sein brand meester gegeven.  De brandweer heeft begin van de nacht nog een nacontrole uitgevoerd.

Burgemeester A.P.J. van Hemmen kwam op beide locaties ter plaatse om zich te laten inlichten over de situatie. De oorzaak van de branden wordt nader onderzocht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden