Foto: Cees van der Wal
Foto: Cees van der Wal Foto: Cees van der Wal

Korteland uit Nieuw-Lekkerland al vijftig jaar een hecht familiebedrijf

Algemeen 747 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Ter gelegenheid van hun vijftigjarig jubileum hield Korteland Schilders en Korteland Reclame uit Nieuw-Lekkerland op donderdag 14 september een speciale dag voor relaties.

Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijfspand aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Verschillende demo's lieten de hedendaagse technieken zien op het gebied van schilderen, in- en outdoor signing en wandvisuals.

Grote aandachtstrekker was de mooie sportwagen uit 1967; voor de gelegenheid gewrapt met het logo van Korteland. Gasten mochten in deze wagen een sprintje trekken naar de ingang van het pand om zo te ervaren hoe snel te tijd kan gaan. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Degene met de snelste tijd werd beloond met een dinercheque en dat is Leen van Buren van J&V Techniek geworden.

Mooi
Wat 50 jaar geleden door Jan Korteland is gestart, is nog altijd een hecht familiebedrijf geleid door de drie zoons Aart, Geert en Adrie. Een eigen bedrijf was de droom van vader Jan. Hij werkte als 'baas' bij schildersbedrijf De Gruijter in Nieuw-Lekkerland. Op 52-jarige leeftijd verliet Jan Korteland deze werkplek en begon voor zichzelf. Bij zijn huis aan Lekdijk 369 richtte hij een werkplaats in en een deel van het huis aan de dijk werd winkel. Daar verkocht hij verf en behang. Zonder middenstandsdiploma weliswaar, want daar had hij nooit voor geleerd. Maar op basis van leeftijd en jarenlange ervaring kreeg hij vrijstelling en kon zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven.

Overname
De drie zonen van Jan stapten een voor een na enkele jaren in de zaak. In de beginjaren trokken zij nog met z'n vieren op. Grote klant was en is nog steeds de woningbouwvereniging in Nieuw-Lekkerland. Op 'een trappie en een plankie' werden de huizen voorzien van een nieuwe verflaag. Het ambachtelijke schilderen van plaatjes en letters op auto's kreeg al snel de voorkeur van Adrie Korteland. En zo ontstond, naast het schildersbedrijf, een belangrijke tak op het gebied van autobelettering en reclameborden. Inmiddels uitgegroeid tot een modern bedrijf voor in- en outdoorsigning en wandgrote visuals.

Toekomst
Het motto van vader Jan, 'kwaliteit voor een goede prijs', staat nog altijd als een huis. Daar is in deze huidige tijd een snelle levertijd een belangrijke toevoeging aan geworden. Korteland gaat hierin zo ver als mogelijk mee zonder dat de kwaliteit daarvoor moet inboeten. Hedendaagse technieken helpen daarbij. Korteland is vooral ook een bedrijf waar medewerkers jarenlang blijven werken. Mensen zijn op elkaar ingespeeld en zetten zich voor de volle 100 procent in. De broers zijn trots op hun betrokken medewerkers en zijn daar oprecht dankbaar voor. 

De derde generatie in de persoon van Jan Korteland junior, zoon van Geert, staat al vol enthousiasme gereed om het bedrijf voort te zetten. Beide bedrijven lopen goed en zijn stabiel. Het is weliswaar hard werken en bijblijven in alle veranderingen is een must. Maar de gebroeders Korteland zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Gouden randje
In plaats van cadeaus ter gelegenheid van het jubileum, ontving Korteland op verzoek vele giften aan het 'ZOA-project Amudat' in Uganda, waarin zij participeren. Een mooi bedrag werd hiermee voor het project gerealiseerd. Iets dat volgens de broers het jubileum tot een gouden randje maakte.

Geschiedenis
De hele geschiedenis van Korteland is na te lezen op de vernieuwde website Korteland.eu geïllustreerd met foto's en een filmpje met de sfeerimpressie van de jubileumviering.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Cees van der Wal
Een plaatje uit de oude doos. Foto: Familie Korteland
Foto: Cees van der Wal
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden