Afbeelding

Activiteiten in de bibliotheek van Alblasserdam

Algemeen 272 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er zijn de komende weken diverse activiteiten te doen in de bibliotheek van Alblasserdm.

Op woensdag 27 september is er 'Koffie met…' uitvaartverzorging Tineke van der Jagt. Van 10.30 tot 12.00 uur vertelt ze over haar werk en wat de mogelijkheden zijn voor een uitvaart.

Koffie met... is een laagdrempelige reeks koffieochtenden, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke editie staat een lokaal thema of een lokale gast centraal. Bezoek is gratis en aanmelding is niet nodig.

Lezing Anja Matser
Op donderdag 28 september van 14:00 tot 15:30 uur is er een lezing van Anja Matser in de bibliotheek van Alblasserdam Schrijfster Anja Matser vertelt het oorlogsverhaal van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar Joodse families zich drie jaar schuilhielden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kortom, een interessante lezing met een historisch randje. Lezing is gratis, aanmelding kan in de bibliotheek.

Op woensdag 4 oktober is er Koffie met... dierenarts Philip Juch. Hij vertelt van 10.30 tot 12.00 uur over de dierenartspraktij. Hij heeft genoeg mooie, grappige en verdrietige verhalen om je een kijkje te geven in het leven van een echte dierenarts. Aanmelden is niet nodig, bezoek is gratis.

Kinderboekenweek
De kinderboekenweek start op woensdag 4 oktober met een workshop van Fleur van der Weel over griezelbeesten. De illustrator van de boeken van Bibi Dumon Tak vertelt tijdens de workshop over haar eigen illustratiewerk en laat hier beelden van zien. Daarna zoeken de kinderen in boeken inspiratie voor een zelfbedacht griezelbeest en gaan ze aan de slag met tekenen op een scratchboard. Na afloop mag het kunstwerk natuurlijk mee naar huis.

Deze activiteit is voor kinderen van 8 jaar. Voor deze workshop zijn 20 plekjes beschikbaar. De workshop duurt van 14.30 tot 127.00 uur en is gratis. Aanmelden kan in de bibliotheek.

Op zaterdag 7 oktober kan men van 10.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek 3D kriebelbeestjes maken met een trilmotor (Lexlab). Als je het goed doet, kan hij aan het eind van de workshop bewegen. Deelname is gratis, aanmelden kan in de bibliotheek.

Kriebelige dieren circuit
Op woensdag 11 oktober is er van 14:30 tot 16:30 uur het Kriebelige dieren circuit in de bibliotheek. Tijdens dit gave circuit kunnen kinderen van alles beleven. Ze kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in het mieren- en wormenhotel om te zien hoe deze dieren wonen en leven. De echte waaghalzen mogen blind in een bak met beestjes raden welk beest het is, óf een heerlijk geroosterde insect proeven. Er is ook een insectenrace

Het Kriebelige dieren circuit is van 13:00 tot 14:00 uur voor kinderen van twee tot en met zes en van 14.30 tot 15.30 voor zes- tot tienjarigen. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden