• Burgemeester Paans met de betrokkenen bij de redding. Foto: Peter Stam
• Burgemeester Paans met de betrokkenen bij de redding. Foto: Peter Stam Foto: Peter Stam

Dappere redder uit Alblasserdam in het zonnetje gezet

Algemeen 321 keer gelezen

ALBLASSERDAM •  Burgemeester Jaap Paans heeft afgelopen week Justin de Waard (29) uit Alblasserdam in het zonnetje gezet.

Justin heeft op 21 mei 2017 plaatsgenoot Berend van Hoorn (70) gereanimeerd. De burgemeester complimenteerde Justin voor zijn optreden. "Justin is een voorbeeld waarin omzien naar elkaar geen seconde uitstel duldt, maar levensreddend in de praktijk werd gebracht," aldus Paans. Ook het echtpaar Van Hoorn bedankte Justin voor zijn handelen.

De heer Van Hoorn liep zondag 21 mei langs de Van Eesterensingel en kreeg ter hoogte van de Kastanjelaan een hartstilstand. Hij zakte op straat in elkaar. Een omstanders belde direct 112. Het duurde echter nog zeven minuten voordat de hulpdiensten arriveerden. Justin de Waard reed intussen toevallig langs met de auto, omdat hij thuis nog even de vergeten speen van zijn zoontje Vince wilde ophalen. De twintiger, die voor zijn werk een EHBO-diploma heeft, startte met reanimeren. Niet veel later namen de hulpdiensten de reanimatie over en kreeg de heer Van Hoorn weer ademhaling en hartslag.

De 70-jarige Damdorper werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en knapte daar steeds verder op. Inmiddels gaat het weer zo goed met meneer, dat hij er afgelopen week zelf bij kon zijn om Justin te bedanken. Voor Justin was er een fles drank, een cadeaubon en een bos bloemen. Ook Romee (23), Justins vriendin en Gerrie van Hoorn (69), de vrouw van Berend kregen een bos bloemen.

"Ik ben blij dat Justin zo snel heeft gehandeld, anders had ik hier niet meer gezeten," vertelde meneer Van Hoorn. Mevrouw Van Hoorn vulde aan: "Door die schat daar zit Berend hier nog. Daar zijn we iedere dag nog zo dankbaar voor."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden