• Christiaan tijdens het concert in de Classic Express. Foto: Richard van Hoek
• Christiaan tijdens het concert in de Classic Express. Foto: Richard van Hoek Foto: Richard van Hoek

Zes concerten van jonge Papendrechter: 'Ik zag hele blije gezichten'

Algemeen 163 keer gelezen

PAPENDRECHT • Christiaan Blom (8) uit Papendrecht heeft maandag en dinsdag zes optredens gegeven in de Classic Express, een concertbus die hij twee dagen had gewonnen toen hij eerder dit jaar meegedaan had aan de muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours.

De muzikale Papendrechter trad op voor verschillende groepen van de Koningin Beatrixschool, waar hij zelf op zit. Ook speelde hij voor leden van de ouderraad en zijn muziekdocenten. Hij speelde op de blokfluit en de dwarsfluit en werd daarbij begeleid door een professionele violist en een pianist.

"Het was heel leuk", reageert Christiaan op maandagavond, na de eerste drie optredens. "Ik zag allemaal hele blije gezichten en daar deed ik het voor!"

Goed geoefend
Volgens eigen zeggen had hij makkelijke muziekstukken gekozen. "En ik had ze goed geoefend", voegt hij daaraan toe.

Hij wilde met de korte concerten in de fraaie concertbus graag zijn vrienden en vriendinnen en de kinderen van de groepen waar zijn broer en zus in zitten laten kennismaken met klassieke muziek.

Privéconcert
Ook wethouder Reuwer was van de partij. Door een foutje in de agenda was ze wat later. Daarom speelde Christiaan voor haar apart een muziekwerk. "Jammer dat de andere twee muzikanten er toen niet bij waren, want dan klinkt het minder leuk." Toch vond hij het leuk dat zelfs de wethouder de moeite nam om naar hem te komen luisteren.

Kleine groep
De concerten die hij in de concertbus uitvoerde, vond hij heel leuk om te doen. Hij heeft wel vaker opgetreden, maar vertelt achteraf dat 'het nog nooit zo leuk was als nu'. Christiaan: "Ik heb eerder in Papendrecht opgetreden, maar dat was in een grote zaal. In de concertbus was de groep maar heel klein, dan zie je de kinderen en dat is heel leuk!"

De talentvolle Papendrechter wil graag verder in de muziek. Hij is intelligent; terwijl hij in groep 6 zit volgt hij vakken uit groep 8. Ook houdt hij zich al bezig met wiskunde, omdat rekenen hem geen uitdaging meer biedt.

Extra uitdaging
De muzieklessen van de Talentklas van het Conservatorium, die hij op zaterdag volgt, bieden hem extra uitdaging. Hij speelt niet alleen blokfluit en dwarsfluit, maar ook piano. "Het is goed voor je hersenen en je wordt er rustig van", vat Christiaan na afloop samen.

"Hij heeft ervan genoten", blikt zijn moeder Frouke terug. "Na afloop vertelde hij me dat hij dit wel elke dag zou willen doen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden