• Frans Welschen en zijn vrouw.
• Frans Welschen en zijn vrouw.

Afdelingsmanager Frans Welschen neemt afscheid bij De Willem

  •   52 keer gelezen

PAPENDRECHT • Frans Welschen heeft vrijdag een punt gezet achter zijn werkzame leven bij het Willem de Zwijger College. Hij gaat genieten van zijn pensioen.

Zelf zegt hij  'een late roeping te zijn'. Voordat hij het onderwijs in ging, werkte hij in de verpleging en hield hij zich met muziek bezig. Zonder hier geringschattend over te zijn, meldde hij: "Toen kwamen de jaren van verstand en rondde ik mijn studie aardrijkskunde af."

Nadat hij in Rotterdam en Made werkte, heeft Frans zich ruim 35 jaar met hart en ziel ingezet voor het onderwijs eerst op de toenmalige Giessenmonde Mavo in Hardinxveld-Giessendam en later op de Willem in Papendrecht. Frans heeft veel functies binnen de school gehad: zo was hij leraar aardrijkskunde, adjunct-directeur en directeur (vóór de fusie) en coördinator van de tweede klassen, conrector, staffunctionaris en tenslotte afdelingsmanager mavo/vmbo.

Warm afscheid
Het was een warm afscheid, waarbij Frans in het zonnetje werd gezet om zijn inzet, bevlogenheid, humor, zelfrelativering, muzikaliteit en bovenal zijn probleemoplossend werken. Bij moeilijkheden was hij er een kei in om mensen bij elkaar te brengen: door samen te buigen en niemand te laten barsten. Ook werd herinnerd dat Frans en zijn vrouw Ineke, bij de kerstbrunch voor het personeel van afgelopen jaar, enthousiast in de weer waren om met nagels lakken geld in te zamelen voor Serious Request.

De schoolband KGB (kerstgalaband) dacht Frans vrijdagmiddag nog even voor het blok te zetten. De geluidsinstallatie en het drumstel stonden opgesteld en Frans werd geacht hierachter plaats te nemen. Dat was geen punt; zonder repetitie vooraf zong en drumde hij de sterren van de hemel met zijn collega's.

Wat zal Frans niet missen na zijn vertrek? De toenemende bureaucratisering, resultaatgerichtheid, dossiervorming en verplichtingen.

En wat zal Frans wel gaan missen? Het contact met collega's, ouders en de mavo- en vmbo-leerlingen, want die liggen hem echt na aan het hart, de dynamiek van de school, het regelen en samenwerken.

Plannen
???????Frans Welschen gaat met pensioen, niet omdat het werk niet leuk is. Hij wil de jaren 'die er toe doen' verder genieten van het leven. Met zijn vrouw Ineke gaat hij graag toeren met de caravan naar Zuid-Europa én hij gaat zich verder ontwikkelen in de muziek. Hij heeft plannen om weer in een band te gaan spelen (zang, gitaar en drums), muziek te gaan maken met jonge kinderen en als troubadour op te treden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

Nieuws uit Papendrecht

Deel flat Gerbrandystraat Papendrecht ontruimd na brand in slaapkamer
16/3
Bibliotheek Papendrecht gaat experimenteren met nieuw pand
16/3
ICF verhuist in april naar Papendrecht
16/3
Groot schilderij op geluidscherm A15 tussen Sliedrecht en Papendrecht
16/3
ChristenUnie Papendrecht stelt vragen over mogelijke oplossing rijwielhandel Korteland
16/3
Meer nieuws uit Papendrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten