Social Impact Award zet sociaal ondernemers in het zonnetje

  •   24 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • In de Drechtsteden wordt op 14 november 2017 voor de eerste keer de Social Impact Award uitgereikt.

Dit gebeurt tijdens de Werkgeversbijeenkomst 'Goed voorbeeld doet goed volgen' van Baanbrekend Drechtsteden. Met de Social Impact Award willen de Drechtsteden extra aandacht vragen voor sociaal ondernemen.

Peter Heijkoop, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden: "Ik ben heel blij met alle sociaal ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar omdat zij mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen."

Social Impact Award
Het realiseren van social impact speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met de Social Impact Award van Baanbrekend Drechtsteden zetten we de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. Met deze award willen we zowel andere werkgevers inspireren als laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben. Heijkoop: "Ik hoop van harte dat dit initiatief leidt tot nog meer bedrijven die zich in willen zetten voor mensen met een arbeidsbeperking!"

Passende baan
Baanbrekend Drechtsteden is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. De drie organisaties brengen ieder vanuit hun eigen specialisme vraag en aanbod van werk bij elkaar.

Informatie en aanmelden
Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden voor de werkgeversbijeenkomst en de Social Impact Award. Meer informatie is te vinden op www.baanbrekenddrechtsteden.nl/werkgeversbijeenkomst.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

Nieuws uit Klaroen

SIMAV luidt noodklok; 2,5 miljoen euro achterstallig onderhoud
16/3
Ambulancedienst ZHZ gaat samenwerken om te kunnen voortbestaan
16/3
Deel flat Gerbrandystraat Papendrecht ontruimd na brand in slaapkamer
16/3
Bibliotheek Papendrecht gaat experimenteren met nieuw pand
16/3
ICF verhuist in april naar Papendrecht
16/3
Meer nieuws uit Klaroen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten