Afbeelding

SWA neemt bakfiets in gebruik voor ophalen ideeën in Alblasserdam

Algemeen 200 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam (de SWA) introduceert tijdens het Havenfestival op zaterdag 16 september iets nieuws voor in het dorp.

Om 14.00 uur wordt De Bakfiets onthult bij de kraam van de SWA, welke voor het kantoor aan de Cortgene 20 zal staan. De opening zal worden gedaan door wethouder Dorien Zandvliet.

Met De Bakfiets gaat de SWA vanaf 16 september de wijken in. De fiets wordt volgeladen met speelgoed, koffie en ideekaarten. Op strategische plaatsen door het hele dorp zal dit vervoersmiddel worden geplaatst en bemand door werknemers van de stichting. De kinderen kunnen vrijblijvend gebruik maken van het speelgoed, de volwassenen krijgen een lekker bakkie koffie en de medewerkers halen ideeën op bij de Damdorpers. Iedereen is welkom om een gesprek aan te gaan met iemand van de SWA of met elkaar.

Ideeën ophalen
Maria Remmers, Dorpsmakelaar bij de SWA, vertelt: "Met behulp van De Bakfiets willen wij ideeën ophalen bij alle inwoners van Alblasserdam. Jong en oud mogen tips en vragen aan ons meegeven, zodat wij hiermee aan de slag kunnen. Wat mis jij in het dorp? Vertel het ons en samen gaan wij aan de slag. De ideeën en energie komen bij de bewoners vandaan. De SWA is blij met de steun vanuit de gemeente, zodat we deze gave projecten op kunnen zetten."

Voor standplaatsen en de dagen waarop De Bakfiets wordt ingezet, kan men terecht op de Facebookpagina van de SWA. Tijdens het Havenfestival wordt meer informatie over dit project en de SWA gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria Remmers, Dorpsmakelaar, via m.remmers@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021220.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden