• Theater De Willem.
• Theater De Willem.

De Willem start theaterseizoen waarin het zelfstandig wordt

Algemeen 72 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het nieuwe theaterseizoen in De Willem start op vrijdag 22 september. Om 20.15 uur spelen onder meer René van Kooten en Vera Mann de musical Sweeney Todd, waarin humor en horror hand in hand gaan.

In de loop van het seizoen, op 1 januari 2018, voert het theater met verzelfstandiging een grote organisatorische verandering door. "In eerste instantie merkt ons publiek hier weinig van, in de jaren erna denken we vooral verbeteringen in ons gastheerschap te kunnen realiseren", licht directeur Erik Groeneweg toe.

Het volledige programma voor het komende seizoen is te vinden op de website van het theater, www.theaterdewillem.nl. De ticketshop is vanaf deze week weer dagelijks van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Ook via de site kunnen tickets worden besteld.

Zelfstandigheid
"Vanaf 1 januari 2018 werken we als zelfstandige onderneming", vertelt directeur Groeneweg over de nieuwe organisatorische vorm. "Achter de schermen zijn praktische zaken grotendeels geregeld, zoals administratieve aandachtspunten, ict en arbeidsvoorwaarden voor onze personeelsleden."

"De gemeente blijft honderd procent eigenaar en houdt zeggenschap over het theater, maar door deze verzelfstandiging kunnen we ook met andere activiteiten inkomsten binnenhalen, bijvoorbeeld met horecavoorzieningen en samenwerking met bedrijven. We voorkomen op deze manier ook dat De Willem in de toekomst door mogelijke bezuinigingen kwetsbaar wordt of zelfs zou verdwijnen en hebben we meer ruimte om verbeteringen voor onze bezoekers door te voeren."

Veelzijdig en aantrekkelijk
"Centraal staat dat we een veelzijdig en aantrekkelijk programma blijven bieden. Daarnaast zijn doelen dat we nog meer bezoekers trekken, sponsoren aan ons binden, de zaal verhuren voor culturele activiteiten en samenwerken met inwoners, verenigingen en organisaties. We stimuleren bijvoorbeeld om zelf voorstellingen te spelen en ontwikkelen educatieve activiteiten met scholen. Zo starten begin september lessen van de jeugd theaterschool die we samen met OBS De Viermaster hebben opgezet."

"Theater leert kinderen op een andere manier kijken naar de wereld, ze gebruiken hun fantasie, concentratie en tekst, gebaren, zang, dans of andere manieren om hun verhaal te vertellen. Dit is een mooi voorbeeld van de manier waarop we ook in de toekomst de band tussen Theater De Willem, Papendrecht en een breed publiek verder versterken."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden